Sari la conținut

Prichindel mai isteț: 4 activități prin care să îi antrenezi creierul

Într-o lume în care copiii mici știu pe de rost tabelul periodic și cunosc steagurile naționale ale fiecărei țări din lume, sigur nu vrei ca puiul tău să rămână mai prejos.

Majoritatea părinților sunt împotriva învățării pe bază memorării până ce copilul nu împlinește 3 sau 4 ani, dar nu există niciun dezavantaj dacă micuțul tău începe aceste exerciții mai devreme, ba dimpotrivă, îl ajută să se concentreze mai bine și îi promovează gândirea analitică.

► Citește și: Activități de interior simple, dar creative, pentru copiii de 1-7 ani

Tamgram: este captivant, distractiv și este un instrument uimitor pentru a-i învăța pe cei mici să aibă răbdare. Tamgram este o cutie pătrată sau dreptunghiulară, cu piese în diferite forme. Piesele trebuie plasate în interiorul cutiei într-un mod specific, pentru ca toate piesele să umple cutia.

Puzzle: poți crea propriul puzzle sau poți cumpăra unul de la magazin. Încercarea de a potrivi toate piesele pentru a completa o imagine este o modalitate bună de a menține creierul ocupat.

► Citește și: Cum să ții ocupat copilul de 1 an. Garantat!

Blocuri: pentru această activitate, puiul tău are nevoie de răbdare și de concentrare pentru a fixa câte un bloc, unul peste celălalt și de a construi diferite forme. Poți să-i ceri să asambleze blocurile în culori similare, forme sau să urmărească o ordine crescătoare ori descrescătoare.

Potrivirea obiectelor: poți pune imagini aleatorii sau diferite lucruri din casă și puteti juca jocul de potrivire a obiectelor. Această activitate funcționează asupra dezvoltării memoriei și accentuează reflexul de amintire. De asemenea, puteți potrivi împreună obiectele după culoare, formă, dimensiune etc.

► Citește și: 10 activități ca altădată, care să îți țină copilul ocupat și departe de ecrane
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!