Sari la conținut

Primaria Capitalei ofera 450 lei pentru rechizite Ce condiţii trebuie îndeplinite

Primăria Capitalei a hotărât să ofere 450 de lei copiilor din învățământul primar și gimnazial, pentru procurarea rechizitelor școlare. Ajutorul se oferă odată pe an, doar elevilor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei.

"Beneficiarii sunt părinții/reprezentanții legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, încadrați într-o formă de învățământ publică sau privată, cu reședința sau domiciliul stabil în București de cel puțin șase luni. (...) Produsele care pot fi achiziționate cu sprijinul financiar sunt: Cărți pentru copii, rechizite și papetării pentru copii", se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului București (CGMB).
 
Pentru a primi acest spijin finaciar, trebuie îndeplinite următoarele condiții:
 
-     venitul pe membru de familie al elevului să fie mai mic de 1.900 de lei.
-     părintii să o cerere de solicitare, doar prin poștă, la adresa: strada Constantin Mille nr.10.
-     părinții să locuiască în București de cel puțin șase luni, iar copilul trebuie să fie înscris la o școală din Capitală.
  
Autoritățile își propun că, prin acest proiect, să prevină abandonul școlar. În expunerea de motive a proiectului se arată că 18,5% din populația română cu vârstă preșcolară și școlară nu face parte din sistemul național de educație.

Ultimele statistici arată că 1,5 la sută dintre elevii din învățământul primar și gimnazial renunță la școală, iar 7,9 la sută dintre persoanele înscrise în instituțiile postliceale părăsesc sistemul de educație. Astfel, România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește abandonul școlar.

Sursa foto: Free pik
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!