Sari la conținut

Recomandare: Jocuri de jucat toamna, captivante chiar și pentru copiii mari

Între un joc de pe tabletă și un tată care se strâmbă, copilul va alege întotdeauna a doua variantă. Între o poveste spusă de mami și cel mai fain serial animat de la televizor, copilul va alege neîndoielnic experiența care o implică pe mami. Asta le răspunde Mirela Retegan tuturor celor care se plâng de copii care petrec prea mult timp pe tablete sau la televizor. Teorie știm toți, dar ce ne facem cu timpul limitat și cu imaginația care ne cam fentează? Realitatea e că adulții au uitat să se joace. Chemăm ajutoare, asta facem. Înainte de săptămâna de vacanță, am reușit să ajung la lansarea cărții Jocuri de jucat toamna, scrisă de Mirela Retegan și publicată la Editura Curtea Veche. Inițial, am crezut că este vorba despre o carte potrivită copiilor mai mici.

Când Mirela ne-a mobilizat pe toți adulții prezenți, mi-am dat seama că jocul nu are vârstă

Cartea are jocuri specifice toamnei, care îi vor ajuta pe copii să identifice și să învețe legumele și fructele toamnei, dar și jocuri care încurajează joaca cu frunzele de toamnă. La întâlnire, Mirela ne-a învățat câteva jocuri, pe care eu le-am aplicat cu succes la o petrecere cu 6 copii 9 + și cu propriul copil, într-un drum de patru ore cu avionul, în care am reușit să nu ne plictisim. Vă împărtășesc și vouă două dintre ele.

Cinci din fiecare este jocul care a avut cel mai mare succes la toți copiii și care acum e cerut aproape zilnic

Jocuri de jucat toamna. Cinci din fiecare

Se poate juca și în doi – noi am testat, dar și cu mai mulți jucători. Unul din jucători sau fiecare, pe rând, întreabă cinci lucruri dintr-o anumită categorie. Cinci țări, cinci capitale, cinci mărci de mașini, 5 legume, 5 filme, etc. Cât vă duce imaginația. Cel întrebat trebuie să dea răspunsul cât mai rapid, fără să se gândească. Este o modalitate foarte bună de a-i învăța pe copiii mai mari diferite repere – orașe, țări, munți, iar pe cei mai mici culori, forme geometrice, fructe, legume, etc.

În varianta de toamnă puteți propune legume de toamnă, fructe de toamnă, activități care se fac toamna, fenomene ale naturii toamna, etc.

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!