Sari la conținut

Sase alimente bune pentru creierul copilului

 

Creierul copilului are nevoie de hrana sanatoasa pentru o buna dezvoltare.
Se spune ca de la prima clipa de viata pentru tot restul vietii creierul este in permanenta activ.
Intr-un fel sau altul le face pe toate asa ca are nevoie de putin ajutor.
Cea mai buna cale o alimentatia care sa-l sustina in uriasul efort pe care il face in fiecare moment.



Sfecla rosie
Salvia
Carnea de vita
Sardinele
Ouale
Lintea


Sfecla rosie. Cercetatorii de la Universitatea Wake Forest spun ca nitratii naturali din sfecla rosie cresc circulatia sanguina catre creier, astfel incat sa fie imbunatatite functiile cerebrale.

Salvia. Un studiu publicat recent a probat faptul ca adultii care au consumat extract de salvie si-au imbunatatit radical performantele cognitive. Salvia contine substante care stimuleaza viteza de treansmitere a informatiilor si stimuleaza sinteze de neurotransmitatori, in mod natural. Pune, deci putina salvie in mancare!

Alimentele inteligentei

Carnea de vita consumata periodic, cel mai bine o data pe saptamana este o excelenta sursa de fier foarte bine asimilabil. Fierul este reponsabil de reusita proceselor de oxigenare celulara.

 

 

Sardinele si pestele gras. Daca vrei ca micutul tau sa fie premiant pune-i in farfurie peste gras. Dintre toate tipurile de peste gras sardinele sunt o alegere inteleapta pentru nivelul de omega 3, care imbunatateste calitatea neurotransmitatorilor si sustine capacitatea de concentrare.

Inteligenta copilului este in mana parintilor

Ouale sunt o sursa de colina, un precursor al acetilcolinei, neurotransmitatorul care este implicat in mentinerea unei bune memorii. In dieta scolarului trebuie sa intre 4-5 oua pe saptamana.
 

 

Lintea contine mult acid folic, usor asimilat de organism, care creste puterea de concentrare si memorare. In plus, scade nivelul aminoacizilor care ar putea sa impiedice buna functionare a creierului. In plus lintea aduce si doze mari de vitamine din grupul B, vitamine esentiale pentru buna functionarea a celulei nervoase.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!