Sari la conținut

Școala catolică. De ce am ales învățământul catolic pentru copilul meu, deși nu suntem catolici

După aproape doi ani de când mi-am dat copilul la școala catolică, cred că pot vobi în cunoștință de cauză despre acest sistem. Mai exact, despre ce înseamnă școala catolică la clasa pregătitoare. Cum e învățământul catolic la clasele mai mari nu pot spune. Nu încă. Abia după ce vom bifa și noi această etapă voi putea povesti.

Am ajuns să mă interesez mai mult de învățământul catolic datorită familiilor din jurul meu ai cărori copii au urmat aceste cursuri de la clasa 1 până la liceul catolic. Felul în care și copiii și părinții mi-au vorbit despre cum merg lucrurile la școala catolică m-a convins că asta este linia pe care trebuie să merg și cu fata mea.

Am decis să îmi dau copilul la școala catolică și din următoarele motive:

  • În clase nu sunt mai mult de 25 de copii, cel puțin la școala la care merge fiica mea. Numărul prea mare de copii dintr-o clasă de școală ”clasică” m-a speriat. M-am gândit că fata mea nu s-ar simți în largul ei într-o clasă cu mulți elevi. Ea se adaptează mai greu schimbărilor, se închide în ea când este într-un mediu nou și găsește cale de comunicare mai greu decât majoritatea copiilor. După cum o știu, nu îi place că trebuie să împartă atenția profesoarei cu o mare imensă de copii. Căci, da, a mea minune vrea să fie moțul, fruntea, cireașa de pe tort. Și pentru a atrage atenția, face orice.

Sursa: Blogul mamei

Sursa foto: Arhiva Blogul mamei

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!