Sari la conținut

Sezonul care înfricoșează orice părinte

A venit toamna și urmează iarna, adică niște luni bune de coșmar pentru orice părinte, mai ales pentru cei cu copii mai mici! E frig și e urât, plouă și e vânt, deci nu prea se mai poate ieși cu copilul afară, căci virozele și răcelile par să pândească la fiecare colț de parc, sub fiecare tobogan și în fiecare leagăn. Iar gândul că-n următoarele aproximativ 5 luni va trebui să inventezi jocuri noi sau, și mai rău, să te joci cam aceleași jocuri zi de zi de zi, poate fi unul extrem de stresant.
Sunt o persoană optimistă în majoritatea timpului, dar chiar și acum, când Mark are deja 7 ani, simt cum mă întristez ușor și mă panichez pe măsură ce ne afundăm tot mai mult în octombrie, căci încă e la vârsta la care maică-sa și cu mine îi suntem principalii parteneri de joacă atunci când stăm în casă. Și pentru că încercăm să-i limităm cât putem timpul la ecran, asta înseamnă că trebuie să ne jucăm noi cu el. Iar în vastul nostru apartament de aproape 80 de mp, posibilitățile sunt totuși limitate. Și țineți cont că avem în casă un coș de baschet, o masă de billiard și jucăm și fotbal!

Tocmai de aceea, noi am hotărât de ceva vreme că statul în casă nu este o opțiune, dacă nu suntem forțați să stăm în casă. Adică dacă nu este copilul bolnav sau condițiile de afară nu sunt chiar rele. Unul din primele lucruri pe care le-am reținut din tot ce ne-a povestit doctorul pediatru al lui Mark a fost că-l putem scoate afară atâta timp cât temperatura nu coboară mai jos de -5 grade și/sau nu bate vântul foarte puternic.

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!