Sari la conținut

Sezonul de răceli versus COVID-19 – iată cum se pot pregăti părinții

Sezonul răcelii și gripei din anul acesta va fi total diferit de oricare altul, deoarece va coincide cu pandemia de COVID-19. Sezonul gripei începe, de obicei, în octombrie și atinge vârful în luna februarie, iar mii de oameni sunt nevoiți să meargă la spital, în această perioadă.

Măsurile de protecție împotriva gripei sunt extrem de importante în perioada imediat următoare. Iată ce ar trebui să știe părinții:

Fiecare sezon al gripei este imprevizibil, dar ceea ce știm este că vaccinul antigripal rămâne cea mai bună variantă împotriva gripei. Vaccinarea este cu atât mai importantă în contexul pandemiei de COVID-19, pentru a ajuta la menținerea sănătății respiratorii și pentru a preveni răspândirea virușilor.

► Citește și: Răceala la copii: simptome, tratament și remedii la domiciliu

În afară de vaccin, oamenii pot rămâne într-o stare de sănătate bună dacă își spală frecvent mâinile, evită contactul cu cei bolnavi, evită să-și atingă ochii, gura și nasul dacă nu au mâinile igienizate, dorm suficient și au o dieta echilibrată.

► Citește și: Sezon de gripă: cum le spunem elegant cunoscuților să stea departe de bebelușul nostru

Ar trebui copiii să fie vaccinați antigripal, anul acesta?

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă ca toți copiii de peste 6 luni să fie anual vaccinați antigripal.

Pe măsură ce incertitudinea este tot mai mare în rândul părinților, cu privirea la începere școlii, imunizările antigripale sunt necesare pentru a asigura sănătatea familiei.

► Citește și: 8 secrete pentru un sistem imunitar puternic la copii, în sezonul rece.

Ar trebui ca femeile însărcinate să se vaccineze antigripal, anul acesta?

CDC recomandă ca gravidele să se vaccineze antigripal. Femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de complicații ale gripei, iar vaccinul antigripal s-a dovedit a fi sigur, în timpul sarcinii. În plus, vaccinul antigripal protejează atât mama, cât și bebelușul, deoarece mama poate transmite copilului o parte din anticorpi.

Când este cel mai bun moment pentru a face vaccinul antigripal?

Nu este niciodată prea târziu pentru a face vaccinul antigripal. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Este important să faci vaccinul înainte de a contacta gripa.

► Citește și: Dr. Pediatru Mihai Craiu: Ce să NU facem în caz de gripă - Nu ne ducem la spital NICI în a 5a zi de febră

Vaccinarea împotriva gripei te poate face susceptibil la COVID-19?

Conform CDC, nu există dovezi că infecția cu gripă crește riscul de a fi infectat cu COVID-19. Deși nu există încă un vaccin pentru coronavirus, sunt disponibile vaccinuri antigripale pentru prevenirea gripei. Atât gripa, cât și COVID-19 sunt boli respiratorii contagioase, care pot duce la complicații grave, cum ar fi pneumonia. Vaccinarea împotriva gripei poate reduce severitatea simptomelor, ceea ce este deosebit de important în acest sezon, deoarece spitalele pot fi supraîncărcate din cauza pandemiei de COVID-19.

► Citește și: 7 informații importante despre gripa copiilor, conform pediatrilor

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!