Sari la conținut

Specialistul spune: 9 nevoi pe care nu i le poți cumpăra cu bani

articol realizat de psihologul Monica Berceanu

Dragă tati, astăzi vorbim despre nevoile relaţionale ale copilului tău. Ştiu că munceşti mult. Ştiu că ai dori să îi oferi tot ce nu ai avut tu, şi mult peste ceea ce ţi-ai fi dorit tu vreodată. Din dragoste pentru el. Ştiu de asemenea că, din punct de vedere fizic, îi oferi totul: haine, hrană, încălţăminte, medicamente când e bolnav.

Dar ceea ce nu se vede, deşi sunt foarte sigură că ştii, este cel puţin la fel de important. M-am gândit să-ţi vin în ajutor săptămâna asta cu câteva idei despre cum să-i împlineşti puiului tău nevoile relaţionale. Săptămâna viitoare îţi promit că îţi împărtăşesc câteva mici secrete despre cum să îl ajuţi să îi împlinească el mamei sale nevoile ei relaţionale.

Citeşte şi Sfatul specialistului: Cum punem reguli copiilor? „Te iubesc!” înainte de toate

Şi, ca de obicei, îţi voi spune tot ce am aflat eu însămi din lucrul cu copiii. Am adunat pentru tine, de la câţiva copilaşi cu care am lucrat, cele mai importante mulţumiri pe care ei le-au adus tăticilor lor:  

  • Nevoia relaţională de acceptare: Îi mulţumesc lui tati pentru că mă iubeşte chiar și atunci când lovesc sau ţip, sau arunc cu jucării, sau refuz să fac ceea ce îmi cere. Pentru că mi-a spus întotdeauna că mă iubeşte pentru ce sunt eu, nu pentru comportamentul meu greşit.
  • Nevoia relaţională de afecţiune: îi mulţumesc lui tati pentru că are grijă de mine când sunt bolnav şi că, deşi e mare, se preface că este animalul meu preferat şi se joacă mereu cu mine când vine de la serviciu. Şi mai ales că îmi spune că mă iubeşte.

(...)

Citeşte mai mult pe taticool.eu

Foto Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!