Sari la conținut

Tehnica broaștei țestoase pentru autocontrolul copilului. Știai despre ea?

Stăpânirea de sine a copiilor este foarte importantă, nu numai pentru ei, ci și pentru întreaga familie. Cu toate acestea, capacitatea copilului de a se controla în orice tip de situație trebuie învățată și necesită timp și multă răbdare.

Din fericire, există câteva exerciții axate pe autocontrolul copiilor, care pot fi efectuate de către cei mici. Una dintre ele este tehnica broaștei țestoase. Ai auzit despre ea?

În general, tehnica broaștei țestoase iese în evidență ca un exercițiu care îi ajută pe copii să-și dobândească autocontrolul. Această tehnică constă într-o metodă simplă de relaxare, care poate fi efectuată de copiii cu vârsta de 5 ani.

Beneficiile tehnicii broaștei țestoase

Deși scopul principal al tehnicii broaștei țestoase este autocontrolul copiilor, acesta nu este singurul său beneficiu. Efectuarea acestui exercițiu în mod regulat contribuie la dezvoltarea aspectelor pozitive ale celor mici, precum:

Îmbunătățirea atenției și concentrării

Pentru a folosi corect tehnica, copiii trebuie să fie atenți la instrucțiuni, pas cu pas. În acest fel, capacitatea de concentrare este stimulată. Totodată, managementul respirației contribuie la observarea atentă a obiectelor și a oamenilor, motiv pentru care se folosește și atenția.

► Citește și: Copiii cu stăpânire de sine devin adulți sănătoși. Cum să îți înveți copilul să se autocontroleze

Evitarea situațiilor impulsive

Hiperactivitatea devine normală în anumite momente ale zilei. Copiii acumulează energie și au o nevoie constantă de a explora mediul din jurul lor. Acest lucru îi poate motiva să ia măsuri din impuls. Totuși, totul are o limită, iar impulsivitatea nu face excepție. Prin tehnica broaștei țestoase, este posibil ca micuțul tău să obțină un autocontrol mai mare și să evite în mod constant aceste tipuri de situații.

Consolidarea relațiilor interpersonale

Tehnica broaștei țestoase se poate face individual sau în grup. Atunci când se desfășoară în grupuri, se obține beneficiul interacțiunii între copii, care consolidează relațiile sociale.

► Citește și: Cum putem preveni crizele de furie ale copiilor

Cum se practică tehnica broaștei țestoase?

Pentru a efectua tehnica broaștei țestoase, trebuie să-i explici copilului ce are de făcut. În primul rând, copilul trebuie să stea pe podea cu spatele complet drept, cu brațele pe ambele părți ale corpului și cu picioarele încrucișate. Apoi, trebuie să continue să-și controleze respirația, inspirând pe nas și expirând pe gură. Cu toate acestea, de multe ori, trebuie să adaugi și puțin divertisment pentru a-ți motiva prichindelul să încerce această tehnică.

Odată ce copilul este întins pe spate, propune-i să-și imagineze că este o broască țestoasă și încurajează-l să respire ca o broască țestoasă: să inspire pe nas și să expire pe gură.

Pe măsură ce prichindeii efectuează tehnica broaștei țestoase, ei ar trebui să reflecteze asupra emoțiilor lor, situațiilor pe care le-au trăit pe parcursul zilei și sentimentelor care le-au trezit acele experiențe.

► Citește și: Ce facem când cei mici au crize de furie?

De ce este important ca cei mici să învețe să-și dezvolte autocontrolul?

Autocontrolul este esențial atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe măsură ce copiii cresc, experimentează diverse emoții și înțeleg cum să le gestioneze. Deci, autocontrolul le permite copiilor să comunice într-un mod adecvat cu persoanele din jur.

Prin tehnica broaștei țestoase, micuțul tău învăță să comunice cu alți copii, să le respecte deciziile și să înțeleagă regulile de comportament într-o situație specifică.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!