Sari la conținut

Uleiurile esențiale - Ghidul începătorului

Despre uleiurile esențiale știam prea puține lucruri, până să o întâlnesc pe Roxana. Ea scrie mereu despre ele, e pasionată, dar le și folosește și asta e foarte important. Cred că pentru răceala mea, cu care mă lupt de câteva zile, ar fi fost un tratament bun. Medicamentele par că nu mă ajută, mai mult mă moleșesc. Pentru că nu mă simt prea bine și vreau să mă tratez cu un somn bun, vă las pe mâinile Roxanei Dulgheru Petcu, care a făcut special pentru noi ghidul începătorului într-ale uleiurilor esențiale. Vă pup, pa, pa!!

Uleiurile esențiale - pe scurt și pe înțeles

Am descoperit uleiurile esențiale pure acum 3 trei ani, când căutam soluții alternative pentru migrenele de care sufăr. Primele experiențe cu uleiurile esențiale au fost cu mult timp în urmă, încă din perioada primei sarcini, dar din pacate nu am avut acces la cele mai bune uleiuri esențiale, iar rezultatele n-au fost cele așteptate.

Uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani într-o varietate de aplicații fizice și emoționale, ele sunt esențe pure din plante, extrem de potente, distilate din flori, frunze, semințe, fructe, rădăcini, rășini și lemn.

În  timp ce uleiurile esențiale pot fi utilizate pentru problemele ocazionale de sănătate, așa cum se întâmplă când suntem răciți, cand avem diverse supărări digestive, când urmărim să rezolvăm ceva punctual, cum ar fi o durere de cap sau o arsura, pentru famila noastră, cea mai mare parte a utilizării este concentrată pe menținerea sănătății. Multe persoane îmi spun că au prea multe uleiuri esențiale și primul meu gând este că nu le folosesc, dacă le-ar folosi în mod constant, n-ar fi niciodată prea multe

Utilizarea uleiurilor în mod consecvent este importantă pentru obținerea rezultatelor dorite, Dr. David K. Hill afirmă: ”Aplicarea obișnuită și deliberată a uleiurilor esențiale poate crește adesea și chiar susține beneficiile pentru sănătate."

Ne putem gândi la uleiurile esențiale ca la niște suplimente alimentare, pe care le folosim constant, pentru a asigura corpului nostru tot necesarul de nutrienți.

Cum alegem uleiurile esențiale:

Câteva aspecte care ar trebui luate în considerare înainte de a începe călătoria în lumea uleiurilor esențiale:

(...)

Citește mai mult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!