Sari la conținut

Un nou studiu a prezentat legătura falsă dintre vaccinuri şi autism. Rezultatele au fost falsificate

De-a lungul timpului, au apărut mai multe studii slab documentate despre legătura din vaccinuri şi autism. Rezultatele lor au fost cu atât mai periculoase, cu cât au încurajat oamenii să nu-şi mai vaccineze copiii, punând în pericol nu doar vieţile acestora, ci şi pe ale copiilor din jur.

De această dată, un nou studiu a sugerat că simptomele autismului la şoareci sunt provocate de conţinutul de aluminiu din vaccinuri. Mai concret spus, studiul sublinia faptul că aluminiul a provocat simptome ''asemănătoare cu cele ale autismului'' la şoareci.

Conform IFL Science, după publicarea acestei cerectări, oamenii au început să asocieze vaccinurile cu autismul, iar valurile de îngrijorare au cuprins reţele sociale.

► Citeşte şi Nu exista nicio legatura intre autism si vaccinul MMR

Însă asocierea dintre cele două este falsă, iar studiul este extrem de incert. Unul dintre coautorii lui a declarat că rezultatele au fost schimbate considerabil înainte de publicare. David Gorski, profesor şi chirurg  în cadrul Universităţii Wayne, a afimat că lucrarea este de fapt ''o tortură a şoarecilor în numele pseudoştiinţei împotriva vaccinurilor''.

Cum s-a întâmplat totul? Studiul a fost publicat pe PubPeer, unde oamenii pot analiza astfel de analize şi îşi pot spune părerea. Utilizatorii au observat că unele dintre imagini au fost modificate, părând întoarse.

După ce a observat comentariile, dr. Chris Shaw, unul dintre coautorii studiului, a declarat că laboratorul său a realizat propriile analize asupra pozelor. În urma analizei acesta a cerut retragerea lucrării din Journal of Inorganic Biochemistry.

► Citeşte şi Scrisoare către părinţii cărora le este teamă să îşi vaccineze copilul

''Pare că cineva a modificat imaginile unde erau cele mai nesemnificative rezultate. Nu ştim cum şi nu ştim cine, dar în mod clar am dat-o în bară destul de grav. Nu există niciun dubiu'' a declarat el.

Mai mult decât atât, acum rezultatele originale sunt innecesibile, “blocate în China” odată cu unul dintre analiştii acestui studiu.

Aceasta este pentru a doua dată când o lucrarea semnată de Christopher Shaw şi Lucija Tomljenov a fost retrasă.

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!