Sari la conținut

Un nou studiu dezvăluie factorul-cheie al succesului în educaţie

Un nou studiu publicat în Science of Learning de cercetătorii de la University of Texas din Austin şi King's College London arată că influenţa substanţială asupra succesului academic o au genele, de la începutul şcolii primare până în ultima zi a liceului.

Ani de-a rândul, cerecetările au legat împlinirileeducaţionale de traiectoria vieţii, cum ar fi statusul ocupaţional, sănătatea şi fericirea. Dar dacă rezultatele şcolare bune influenţează veniturile, de ce depinde succesul şcolar al elevului, din prima până în ultima zi de şcoală?

„Circa două treimi din diferenţele individuale în succesul şcolar sunt explicate prin diferenţele în ADN-ul copiilor”, a precizat Margherita Malanchini, o membră a echipei de cercetare. „Totuşi, se ştiu mai puţine despre modul în care aceşti factori contribuie la succesul academic de-a lungul timpului”, a adăugat aceasta.

► Citeşte şi 7 greșeli ale părinților care stau în calea succesului copiilor

Malanchini şi Kaili Rimfeld, colegul său, au analizat rezultatele la teste de la începutul ciclului primar până la sfârşitul educaţiei obligatorii la mai mult de 6.000 de perechi de gemeni, scrie Phys.

Cercetătorii au aflat că realizarile educaţionale sunt foarte stabile în timpul şcolii, însemnând că mulţi studenţi care au început bine ciclul primar au continuat să se descurce în toată perioada până la absolvire. Factorii genetici au explicat 70% din stabilitate, în timp ce mediul comun al gemenilor contribuie cu 25%, iar mediul necomun, precum prieteni diferiţi sau profesori, contribuie cu 5%.

Sursa foto: Free pik


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!