Sari la conținut

Un nou studiu sugerează că ar putea exista o legătură între dermatita atopică și severitatea simptomelor de autism, la copii

Prin intermediul unui studiu recent s-a ajuns la concluzia că poate exista o legătură între dermatită și tulburarea spectrului autist (ASD). Descoperirile au fost publicate în Translational Psychiatry și sugerează că există o suprapunere între eczeme și condițiile de neurodezvoltare, cum ar fi ASD, care ar indica necesitatea unor investigații suplimentare.

Eczema este o afecțiune frecventă a pielii, aceasta devenind roșie, inflamată și poate provoca mâncărime. Este cunoscută și sub denumirea de dermatită atopică și este o afecțiune cronică, asociată adesea cu alergii.

► Citește și: 8 întrebări și răspunsuri despre dermatita atopică

Studiul de la Universitatea din Sydney sugerează că micuții care au autism și eczeme au mai multe șanse să manifeste simptome mai grave.

Dr. Adam Guastella, autorul studiului, a spus: „Știm de mult timp că micuții cu afecțiuni de neurodezvoltare au adesea o rată mai mare de a dezvolta eczeme și alergii. Au existat cercetări pentru a arăta dacă eczema și bolile atopice sunt, de asemenea, legate de simptome mai severe ale stărilor de neurodezvoltare. Înțelegerea mai bine a acestei legături poate oferi indicii în oportunități de detectare și intervenție, care pot sprijini ambele condiții.”

► Citește și: “Ce a pățit pe față?” Interminabila noastră luptă cu eczema severă

El a adăugat: „Am dezvoltat recent un model care evidențiază multe dintre caracteristicile moleculare concomitente ale autismului și eczemei și semnificația evolutivă a conexiunii piele-creier. În mod interesant, susținem că pielea poate oferi informații utile care ne poate spune și despre starea de dezvoltare a creierului.”

► Citește și: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

Studiul a analizat 140 de copii cu vârste de aproximativ 6 ani, care aveau afecțiuni atopice precum astm, alergii și eczeme.

Dr. Guastella și echipa sa au descoperit că micuții care au prezentat comorbidități atopice au avut tendința de a prezenta simptome de autism mai severe. Medicul a spus că descoperirile arată o legătură strânsă între afecțiunile pielii și autism, legătură care merită mai multe investigații.

► Citește și: 5 activități de intervenție timpurie, pentru copilul care prezintă semne de autism

El a spus, de asemenea, că micuții cu eczeme păreau să aibă mai multe simptome severe de întârziere a dezvoltării neurologice. Detectarea acestor probleme de sănătate pot îmbunătăți procesele de dezvoltare ale copiilor.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!