Sari la conținut

S-a născut cât un baton de ciocolată, iar acum a fost externată. Povestea micuţei Manushi, născută prematur

Inapoi Inainte

Articole relationate
4 lucruri rele pe care le face copilul vostru, dar de care ar trebui să fiţi (oarecum) mândri

4 lucruri rele pe care le face copilul vostru, dar de care ar trebui să fiţi (oarecum) mândri

Toţi părinţii de bebeluşi spun că cel mai dificil este primul an, deoarece micuţul nu vorbeşte şi este relativ greu de intuit când şi ce îl nemulţumeşte. Odată trecut primul an, opinia părinţilor se mai schimbă, iar fraze precum „ce bine era când era bebeluş, nu aveai decât grija somnului şi a mâncării!” se aud din ce în ce mai frecvent. Şi asta pentru că, în afară de a-i împlini copilului nevoile fiziologice, trebuie să ai grijă de mult mai mult: cum îl educi, ce îi spui, când îi spui – fapte care, neglijate, pot avea repercusiuni majore în construcţia viitorului adult.

Bebeluşul doarme pe burtă. Cât de periculos este?

Bebeluşul doarme pe burtă. Cât de periculos este?

Poziţia de somn a bebeluşului este la fel de importantă ca somnul în sine, în special din cauza faptului că poziţiile nepotrivite pot provoca grave probleme de respiraţie, cum ar fi sufocare. Acesta este şi cazul somnului pe burtică, despre care în trecut se spunea că este poziţia ideală de somn, deoarece în acest mod se înlătură riscul ca cel mic să aspire regurgitat în timpul somnului. Numai că, în timp, s-a descoperit că această poziţie de somn este mult mai periculoasă decât s-ar crede, făcându-se vinovată de sufocarea micuţilor. Mai mult, din momentul în care specialiştii au răspândit ideea conform cărei poziţia ideală de somn este pe spate, cu capul într-o parte, cazurile de moarte subită au scăzut substanţial.

Cum mi-am învăţat copiii să mănânce sănătos

Cum mi-am învăţat copiii să mănânce sănătos

Copiii mei mănâncă sănătos, adică nu sunt raw vegani, dar nici nu rup fast-food-urile. Gătim zilnic ce ştim că le place, aşa controlăm toate ingredientele şi felul în care le preparăm.Plus că ambii copii mănâncă două mese pe zi şi două gustări la grădiniţă (Aris), respectiv la şcoală (Albert), gătite în bucătăria respectivelor instituţii. Cei mici nu au voie să aducă alimente din exterior, deci adio pacheţele cu chipsuri, biscuiţi cu ciocolată şi alte nebunii full de sare, zahăr şi conservanţi.

Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!