Sari la conținut

S-a născut cât un baton de ciocolată, iar acum a fost externată. Povestea micuţei Manushi, născută prematur

Vezi gGalerie foto

Manushi este unul dintre cei mai mici nou-născuţi din lume care a supravieţuit. Micuţa indiancă s-a născut prematur, cu 12 săptămâni înainte de termen, având o greutate de 400 de grame şi o lungime de 21 de centimetri.

Manushi, fetiţa cu piciorușul cât unghia tatălui şi cu corpul cât palma acestuia, este considerată a fi cel mai mic bebeluș care a supraviețuit unei nașteri premature în Asia, potrivit Dailymail.co.uk.

Mama Manushei, Seeta, și tatăl acesteia, Giriraj, spun că fetița lor este o luptătoare și în ciuda tuturor dificultăților pe care le-a întâlnit la început de drum „s-a luptat și a reușit să supraviețuiască”.

► Citeşte şi Fotografii răscolitoare. Mame care îşi îmbrăţişează copiii născuţi prematur

Cum s-a ajuns în această situaţie?

Pe 15 iunie 2016, medicii au decis să acționeze rapid atunci când tensiunea arterială a lui Seeta a crescut, punând-o pe micuţa Matushi în pericol. Dr. Sunil Janged, șef secției de neo-natologie de la spitalul la care s-a născut fetița a declarat: „Când s-a născut copilul, nu eram siguri de ce s-ar putea întâmpla. Ea se străduia să respire, așa că a fost pusă imediat pe un ventilator avansat de susținere respiratorie pentru a-i ajuta plămânii mici și imaturi. Nu putea fi hrănită în mod adecvat din cauza imaturității intestinului ei”.

► Citeşte şi Fotografii răscolitoare. Mame care îşi îmbrăţişează copiii născuţi prematur

Deși s-a născut fără suflare și cu organele slab dezvoltate, Manushi a demonstrat că vrea să trăiască, astfel că la șase luni de la naștere a fost externată, cântărind 2.3 kg.

Medicii i-au dat șanse foarte mici de supraviețuire – 0-5 % - însă, în ciuda fragilității sale, micuța Manushi s-a născut cu un creier dezvoltat normal, ceea ce i-a acordat posibilitatea să se dezvolte aproape normal.

Sursa: Daily Mail

Atenţie! Imaginile de mai jos vă pot afecta emoţional:



 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!