Sari la conținut

5 sfaturi importante daca vrei sa devii parinte in 2015

Daca esti genul care isi face planuri pentru anul urmator, planificarea unei sarcini este unul dintre proiectele tale cele mai emotionante. Te felicitam pentru ca este si calea cea mai buna de a avea o sarcina si, ca atare, un bebelus sanatos. Nu numai ca iti vei lucra la sanatatea ta ci iti vei pune si viata in ordine. Iata cei 5 pasi importanti pe care trebuie sa ii faci in anul urmator.

Verifica-ti finantele. Unul dintre lucrurile pe care oamenii il uita de obicei este sa isi verifice situatia materiala. Nu trebuie sa astepti pana cand totul va fi perfect (pentru ca atunci probabil nu vei face niciodata un copil) dar asta nu insemna ca trebuie sa te arunci cu capul inainte. Verifica cat costa ingrijirea unui copil. Vezi de cati bani ai nevoie ca sa acoperi nevoile de baza ale unui bebelus de la scutece la scaun de masina. Alte ingrijorari legate de finante sunt cele legate de o casa mai mare, asigurari de sanatate sau poate chiar o masina noua, mai mare. 

Fa-ti un examen medical. Un examen medical este necesar inainte sa ramai insarcinata. Trebuie sa afli cum stai cu starea de sanatate: sunt analizele de sange in ordine? Ai o greutate potrivita? Cum stai cu tensiunea arteriala? Ai vreo boala cronica de care trebuie sa te ocupi inainte sa ramai insarcinata? De asemenea, este bine sa vorbesti cu medicul tau care este cel mai bun moment la care sa renunti la pilulele anticonceptionale.

Citeste si despre momentul perfect pentru a avea un copil. 

Partenerul trebuie sa isi faca un examen medical. Prea putina atentie se acorda sanatatii partenerului cand vine vorba de planificarea unei sarcini. Cu cat stii mai multe despre sanatatea lui, cu atat vei vedea cat de mult poate influenta sanatatea sarcinii si a bebelusului. Daca este nevoie sa faca schimbari de stil de viata, acum este momentul sa o faca.

Verifica costul nasterii. Inainte de a avea un bebelus, daca te gandesti sa nasti la o clinica privata, vezi care sunt costurile nasterii acolo. Ia in calcul si eventualele complicatii pentru a avea o imagine corecta. De asemenea, trebuie sa stii ca unele clinici te accepta sa nasti acolo, daca esti urmarita intreaga sarcina in clinica respectiva. Verifica care sunt costurile consultatiilor si analizelor si vezi daca ti le permiti.  

Destreseaza-te! Toti avem parte de stres in viata noastra. Dar stresul in sarcina poate fi greu de gestionat. Sarcina este destul de stresanta in sine si fara a te ingrijora in legatura cu lucrurile care puteau fi rezolvate inainte de sarcina. Lasa-i pe altii sa se ocupe de lucrurile care nu cer neaparat atentia sau expertiza ta si tu bucura-te de pregatirile pentru sarcina si bebelus. Chiar daca acestea nu sunt intotdeauna necesare, iti pot aduce linistea sufleteasca de care ai atata nevoie in sarcina.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!