Sari la conținut

Am visat ca sunt insarcinata

Nu trebuie sa fii insarcinata ca sa ai astfel de vise. Ba, chiar mai mult, nu trebuie nici macar sa fii femeie, existand barbati care au povestit faptul ca s-au visat insarcinati.

Faptul ca visezi ca esti insarcinata nu poate in niciun caz sa te lase indiferenta. Desigur, daca esti cu adevarat insarcinata, atunci este de inteles: sarcina iti ocupa toate gandurile ziua, asa ca nu este de mirare ca apare si in timpul noptii. Dar daca nu esti insarcinata si nici nu te gandesti la asta, atunci de ce visezi asa ceva? Sa fie asta semnul ca ti-ai dori un copil, ca este timpul sa ai un copil sau, si mai mult, ca esti insarcinata dar inca nu stii asta?

 

Psihologii ne atrag atentia ca astfel de ingrijorari sunt fara fundament. De obicei, visele despre sarcina simbolizeaza cu totul altceva. Si este vorba despre lucruri pozitive.

Cea mai des intalnita interpretare este ca un vis despre sarcina simbolizeaza un act creativ. Prin sarcina, femeile creeaza o viata cu totul noua din nimic. Cand visezi ca esti insarcinata poti de fapt sa fii pregatita sa produci ceva nou. Poate sa fie un proiect artistic sau nu. Este posibil de fapt ca visul sa iti indice faptul ca esti pregatita sa iti construiesti o noua casa. Oricum, este ceva care iti da multa pofta de viata, ceva care te face fericit.

O alta interpretare ar fi ca visul despre sarcina iti indica faptul ca este o arie foarte importanta din viata ta careia nu i-ai acordat suficienta atentie. Si ea sta acum in intuneric si iti transmite semnale ca este timpul sa te ocupi de ea, sa o aduci la lumina. Cu totii avem tendinta de a amana proiecte sau de a face alegeri care ni se par mai sigure, chiar daca nu ne reprezinta in totalitate. Si visul despre sarcina vine din inconstient ca sa ne atraga atentia ca este momentul sa acordam resurse pentru ceva foarte important pentru noi. Acesta poate fi inceputul pentru schimbari majore in viata, cum ar fi o schimbare de cariera sau o schimbare a locului in care traiesti. 

Un vis despre sarcina poate sa fie si un vis despre putere, intrucat intotdeauna statutul de mama a fost foarte apreciat - se considera ca este apogeul vietii unei femei. Asa ca un astfel de vis poate simboliza dorinta de acceptare si apreciere sociala.

 

Partea foarte interesanta este ca asemenea vise sunt universale si apar indiferent de cultura din care face parte o persoana. Tu ai avut vreodata un asemenea vis?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti