Sari la conținut

Bolnavele de endometrioză primesc răspunsuri pentru tratarea infertilităţii

Una dintre cele mai grave boli cu care se confruntă femeile este endometrioza, afecţiune puţin cunoscută. Din acest motiv, Asociaţia SOS Endometrioza a considerat că este o mare nevoie ca pacientele să aibă oportunitatea de a primi informaţii de la specialişti cu experienţă în diagnosticare, monitorizare şi soluţii de tratament, precum şi de la consultanţi în programe de tip wellbeing care pot ajuta la gestionarea bolii cu impact asupra calităţii vieţii.

Pacientele cu endometrioză sunt invitate în 25 septembrie, de la ora 18.30, la Hotel Radisson Blu, sala Caleano “1+2”, calea Victoriei 63-81 Bucureşti, la o întâlnire cu dr. Paul Pirtea şi psiholog Amalia Savinescu, în cadrul căreia participantele vor primi răspunsuri pentru a-şi înţelege mai bine boala şi pentru a înţelege cum pot aborda infertilitatea în endometrioză.

“Despre această boală se ştiu foarte puţine. Bolnavele sunt într-o continuă căutare de informaţii şi au nevoie de răspunsuri de la persoane cu expertiză. Din acest motiv l-am invitat pe dr. Paul Pirtea la evenimentul din Bucureşti, cu dorinţa de a clarifica o serie de mituri, de a primi informaţii la care nu avem acces altfel. Pentru că endometrioza afectează personalitatea femeilor, fiind o boală care pune în umbră atributele feminităţii, la eveniment va participa şi psihologul

Amalia Savinescu”, a spus despre eveniment Gabriela Blaga, preşedinta Asociaţiei SOS Endometrioza.

Doctorul Paul Pirtea este specializat în diagnosticarea şi tratarea infertilităţii, una dintre cauzele pe care le-a gestionat de-a lungul carierei sale fiind endometrioza. Parcursul său profesional a început cu absolvirea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, a continuat cu activitate în spitale din Timişoara şi formări de specializare în străinătate. Din 2013 a făcut parte din corpul medical al Spitalul Cochin din Paris, ca medic specialist în

Ginecologie-Obstetrică şi Reproducere Umană Asistată, iar din 2015 este şef de clinică în Spitalul Universitar din Geneva (Elveţia), departamentulGinecologie-Obstetrică şi Reproducere Umană Asistată, clinică acreditată pentru tratarea endometriozei.

“Această maladie afectează una din 10 femei, la nivel mondial! Endometrioza afectează femeile la vârsta procreării şi se manifestă în principal prin durere şi infertilitate. Se caracterizează prin proliferarea celulelor endometriale în afara cavităţii uterine. Unele femei se pot găsi în incapacitatea de a avea o viaţă intimă, familială, profesională. Diagnosticul se poate stabili după un consult ginecologic complet, anamneză detaliată, consult clinic şi imagerie. Există tratamente medicamentoase şi chirurgicale. În toate cazurile tratamentele trebuie personalizate”, a precizat dr. Paul Pirtea.

Acesta a mai adăugat că, în ciuda frecvenţei, endometrioza rămâne necunoscută marelui public. Este deseori considerată tabu şi înconjurată de mituri, necunoştinţă, diagnosticuri şi tratamente eronate. Aceasta poate avea consencinţe severe asupra sănătăţii, în special psihice, cât şi asupra calităţii vieţii femeilor.

Cea de-a doua prezentare din cadrul evenimentului va fi susţinută de psiholog Amalia Savinescu. Aceasta susţine dezvoltarea feminină şi ajută femeile să îşi pună în valoare potenţialul, printr-o abordare cuprinzătoare bazată pe cunoaştere de sine, conştientizare, învăţare şi lărgire a spectrului comportamental. Prin iniţiativele sale, Amalia îşi propune să ofere o perspectivă creativă şi constructivă asupra vieţii şi a feminităţii. Amalia Savinescu este psiholog, consultant, coach, trainer şi fotograf profesionist, cu experienţă în proiectele de schimbare în plan organizational şi individual.

Accesul la eveniment este gratuit şi este posibil în limita celor 70 de locuri disponibile. Persoanele interesate sunt rugate să trimită un mail de înscriere la adresa blagaelena35@gmail.com.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!