Sari la conținut

Cele 4 stadii ale Endometriozei – de ce (aproape) nimeni nu vorbește și despre nodulii endometriozici?

Padma Lakshmi, Susan Sarandon, Halsey, Whoopi Goldberg, Dolly Parton sunt doar câteva dintre celebritățile care s-au confruntat sau se confruntă cu endometrioză. De-a lungul timpului, am citit multe dintre mărturisirile lor privind această afecțiune. După ce m-am confruntat eu însămi cu 2 operații majore, nu m-am putut abține să nu mă întreb de ce nimeni, mai ales din străinătate, nu vorbește despre cele 4 stadii ale endometriozei și toate formele ei, inclusiv nodulii endometriozici?!
 
 Să nu mă înțelegeți greșit! Este bine că oamenii încep să vorbească despre asta. E bine că începe să se facă ceva, dar haideți să privim adevărul în față.
 
 ENDOMETRIOZĂ NU ESTE DOAR DESPRE CHISTURI OVARIENE, DURERE ÎN TIMPUL MENSTRUAȚIEI ȘI INFERTILITATE!
 
 Nu! Mai jos veți vedea care sunt și ce implică cele 4 stadii ale endometriozei (cu o bibliografie bine documentată la final, bineînțeles). Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave forme de endometrioză este cea rectovaginala care implică noduli care se formează pe colon. Dacă sunteți sub supravegherea unui medic cu experiență în endometrioză (zice el sau alții), asigurați-vă că doctorul vostru știe asta!
 
 Așadar, iată mai jos care sunt cele 4 stadii ale endometriozei.
 
 STADIUL I
 
 Stadiul I înseamnă leziuni minime sau inflamație pe sau în jurul organelor din regiunea pelvină. (...) Citește mai mult aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!