Sari la conținut

Cum să găsești cele mai fertile zile și 5 semne că ai probleme cu ovulația

Perioada ta fertilă poate fi foarte imprevizibilă atunci când îți verifici calendarul de menstruație. Aproximativ 30% dintre femei sunt la ovulație între a 10-a și a 17-a zi. Unele femei ating aceasă perioadă mult mai târziu, iar altele mult mai devreme. Ba mai mult, poți ovula de mai multe ori în timpul unui ciclu.

Bright Side a identificat câteva semne care pot indica faptul că ai putea avea o problemă cu ovulația și dacă ar trebui să te adresezi unui medic.

Durerea la ovulație

Poate observi uneori durere în zona abdominală inferioară care ar putea apărea din senin. Acordă mai multă atenție și eventual notează-ți când se întâmplă. Dacă apare în timpul ciclului, poate fi vorba de dureri de ovulație. Unele femei o au în fiecare lună și această durere poate apărea chiar înainte de a ovula. Este un indiciu că te afli la începutul ferestrei tale fertile. De asemenea, este important să reții că aceasta este o durere temporară și că nu ar trebui să te deranjeze prea mult.

Creșterea temperaturii bazale a corpului

Temperatura bazală este cea mai scăzută temperatură a corpului în timpul repausului. Desigur, nu o poți măsura în timp ce dormi, dar este posibil să o măsori imediat după ce te trezești dimineața.
În timpul ovulației, crește cel puțin 0,2°C. De exemplu, dacă temperatura ta normală este cuprinsă între 36,2°C și 36,5°C, temperatura ta ar putea ajunge între 36,4°C și 36,7°C. Poți detecta această modificare cu un termometru special.

Teste de ovulație

În prezent, testele de ovulație sunt disponibile în farmacii și le poți achiziționa fără să fie nevoie să mergi la medic. Testele detectează anumite elemente din urină. Ovulația se poate întâmpla în următoarele două zile după ce obții ca rezultat o linie închisă la culoare. Urmează cu atenție instrucțiunile atunci când utilizezi teste de ovulație, astfel încât să nu obții rezultate greșite.

Mucusul cervical începe să se modifice

Mucusul cervical este format în cea mai mare parte din apă, dar consistența se schimbă în timpul ferestrei fertile din cauza nivelului de estrogen. Dacă te afli în fereastra ta fertilă, mucusul crește în volum, devine mai incolor și mai subțire.

Sensibilitatea sânilor

Corpul tău începe să producă hormoni din cauza ovulației, astfel încât s-ar putea să simți sensibilitate la sâni în aceste momente. Îți poți simți sfârcurile ca și cum ar fi inflamate în jurul ferestrei tale de fertilitate, iar această sensibilitate poate fi minoră sau severă.

Dorința de intimitate

În aceste zile, dorința ta de a fi cu un partener poate crește, iar acest lucru este declanșat de natură. În cazurile în care te simți anxioasă, deprimată sau stresată, este posibil ca acest simptom să nu fie observat.

Semne că ai probleme cu fertilitatea


Există câteva simptome care pot semnala că este posibil să întâmpini unele dificultăți cu ovulația și este probabil să fie nevoie să te adresați unui medic.
1. Cicluri neregulare
2. Dureri abdominale severe în fiecare lună sau foarte des
3. Cicluri foarte scurte sau foarte lungi
4. Lipsa modificărilor temperaturii bazale
5. Sângerare excesivă (acest lucru se poate întâmpla dacă ai endometrioză)

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!