Sari la conținut

Identifica momentul ovulatiei

Daca vrei sa ramai insarcinata a sti cum sa indentifici momentul ovulatiei este mai mult decat necesar, pentru ca in felul acesta cresti substantial sansele de a concepe un copil. O serie de factori, de la tulburarile hormonale, pana la stres si temperatura mediului pot face ca momentul ovulatiei sa varieze, chiar si in cazul femeilor care au o ciclu menstrual foarte regulat.

Partea buna este ca ovulatia este insotita de o serie de semne specifice, pe care orice femeie care se observa pe sine le poate identifica foarte usor.

Calendarul prezice momentul aproximativ al ovulatiei si implicit momentul optim de conceptie. De regula este vorba despre intervalul 12-14 zile socotit din prima zi a ciclului mentrual.

Un indicator foarte bun pentru momentul ovulatiei, pe care il poti corela cu datele din calendar, mai ales daca ai norocul a face parte din categoriile de femei care au un ciclu menstrual foarte regulat, este masurarea temperaturii bazale. Aceasta presupune ca pe parcursul unei luni de zile sa-ti iei temperatura zilnic, la aceeasi ora. si sa notezi foarte exact datele. Temperatura creste usoare, dars esizabil in perioada ovulatiei. Folosind cele doua informatii poti sa stabilesti cu preczie ziua ovulatiei.
Adauga la aceasta faptul ca sperma are o durata de viata mai mare decat o are ovulul, astfel ca nu-ti ramane decat sa profici de acest "avantaj".

Din moment ce pentru a concepe este in agala masura necesar sa faci sex si sa fii la  ovulatie, este evident ca asta este tot ceea ce mai ai de facut. Ideal este sexul de trei ori pe saptamana. Mai mult, exista dovada ca o femeie care are orgasm inainte sau in timpul actului sexual are mai multe sanse sa conceapa un copil, pentru ca este sperma ajunge mai usor la ovul.

Conceperea unui copil trebuie sa fie un moment de maxima bucurie. Nu te stresa, nu face din ideea de a avea un copil o obsesie, gandeste pozitiv si traieste din plin fiecare moment!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Inasandu

    exista o metoda cu mult mai simpla! se numeste: test de ovulatie. Sunt niste teste exact ca cele de sarcina si se efectueaza 5 zile consecutiv. Eu in luna in care le-am folosit am si ramas insarcinata.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!