Sari la conținut

Cum să rămâi însărcinată! Sfaturi pentru concepţie, din întreaga lume

De când lumea... există tot felul de trucuri, transmise din generație în generație, despre cum poți rămâne însărcinată mai repede. Dacă la noi busuiocul sub perne reprezintă soluția atât pentru măritiș cât și pentru un prunc, în China, spre exemplu, se recomandă... șosetele. Iar în unele zone din Statele Unite se spune că, dacă îți dorești un băiat, trebuie să spargi ceva în timpul actului sexual. Sună ciudat, nu? Află din articol și alte sfaturi din lumea întreagă care te pot ajuta să devii mămică!

Acum câţiva ani stăteam la un semafor şi aşteptam să se facă culoarea verde. Mă duceam spre parc, cu bebeluşul în cărucior. O bătrânică se apropie conspirativ de mine şi mă întreabă dacă m-ar interesa să aflu cum pot să fac o fetiţă. Nu de alta, dar ar fi frumos dacă am un băieţel să am şi o fetiţă. Probabil că eram cam nedormită pentru că i-am tăiat-o cât se poate de scurt – Nu!

Şi uite că nu ştiu cum se procedează dacă vrei să influenţezi sexul viitorului copil, varianta românească. De curând am dat peste un articol care strânge astfel de credinţe populare din întreaga lume şi analizează dacă au sau nu vreum gram de adevăr. Haideţi să vedem. 

Statele Unite - dacă vrei să ai băiat atunci trebuie să spargi ceva în timpul actului sexual.

Se pare că există o urmă de adevăr aici, întrucât un astfel de gest creşte nivelul de testosteron. Dar acelaşi lucru se întâmplă şi dacă faci exerciţii sau te uiţi la un film cu scene de sex. Deci ai de unde alege.

China – poartă ciorapi

Nu, nu în timpul actului sexual, ci în general. Dacă vrei să îţi păstrezi fertilitatea atunci trebuie să ai grijă să nu ai tălpile reci. Ei bine, se pare că şi aici există o posibilă explicaţie ştiinţifică. Atunci când iei contact cu obiecte calde nivelul de oxitocina creşte, iar acest hormon este esenţial şi în concepţie, şi la naştere, şi în timpul alăptării.

Tot din China vine si ideea de feng-shui pentru fertilitate. Citeste aici povestea cuiva care l-a incercat.

India – poartă inel în nara stângă şi inele la degetele de la picioare

Ei bine, nu există o corelaţie directă între acestea şi concepţie, însă există o corelaţie culturală. În India acestea sunt semne care arată că te simţi frumoasă, feminină şi dornică să fii plăcută. Ei bine, dacă te simţi aşa şi ceilalţi te percep în acelaşi fel sunt şanse destul de mari să rămâi însărcinată, nu credeţi?

Ţările occidentale - Mergi în luna de miere

Ţările occidentale nu îţi cer mai multe inele, dar toată lumea ştie acolo ca luna de miere poate să aducă cu sine o sarcină. Şi se pare că au dreptate – scade stresul, vitamina D din belşug în urma scăldatului în soare. Gata, progesteronul şi estrogenul sunt la cote ridicate!

Țările mediteraneene - Mănâncă stridii, rodii, ciocolată, nuci

Este adevărat, multe dintre ele sunt atât de bune încât îţi dau o stare de bine. Iar starea de bine se transpune în sex mai des decât una de nervozitate. Dar este vorba de mai mult aici, întrucât aceste alimente au şi un nivel ridicat de zinc, ceea ce îmbunătăţeşte virilitatea masculină şi calitatea spermei.

Dar nu numai afrodiziacele au efect, ci si o dieta echilibrata, cum este cea mediteraneana poate duce la rezultate pozitive. Citeste despre acest studiu.

Tu ce sfaturi pentru concepţie ai auzit?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!