Sari la conținut

3 adevăruri despre mamele care fac cezariană

Ca și fotograf de nașteri, mi s-a cerut să surprind momentele din cele mai importante povești ale vieții fiecărei familii. Pășesc în salonul de naștere și încep să fotografiez. Pozele mele spun poveștile fiecărui copil ce este adus pe lume. Lupte, frici, durere și bucurie.

În ultima vreme m-am gândit la poveștile mamelor care nasc prin cezariană și la curajul pe care îl au să nască în felul acesta copii cu așa putere și frumusețe.

Mamele care fac cezariană sunt curajoase

Să te pregătești pentru cezariană nu este ca o plimbare în parc. De cele mai multe ori, partenerului nu îi este permis să intre în sală decât după ce viitoarei mămici i se face rahianestezia. Asta înseamnă că, în timp ce medicii și asistentele merg prin sală și poate vorbesc despre cum le-a fost ziua sau despre ce planuri au pentru weekend, femeia gravidă stă pe o masă rece de operație, adesea speriată și simțindu-se singură.
Și în acel moment, mamele care urmează să facă cezariană trebuie să țină de dragostea puternică pe care o au față de bebelușii lor pe care o să-i nască.

Pune-te în locul mamei care așteaptă cuminte pe masă, în sala de operație. Simți o stare de neliniște? Poate frică?
O să realizezi imediat cât de curajoase sunt mamele care optează pentru cezariană...

► Citește și: Dragă mamă care ai născut prin cezariană…

Mamele care fac cezariană sunt puternice

Sunt unele mame care sunt nevoite să facă cezariană și nu au timp să se pregătească mental pentru schimbarea de plan pentru că, probabil, au doar câteva zile, ore sau minute la dispoziție.

Noi, oamenii, nu avem tendința de a reacționa bine în situații care se schimbă brusc. Și, totuși, mamele care fac cezariană găsesc o modalitate de a face față situației.

► Citește și: 10 lucruri de știut înainte de cezariană

Și atunci are loc intervenția chirurgicală. Tăierea și suturarea efectivă. Recuperarea completă durează câteva săptămâni, în unele cazuri chiar și luni. În această perioadă de recuperare, mama hrănește copilul și se ocupă de casă în măsura în care poate.

Emoțional și fizic, astfel de mame sunt atât de puternice! Și de această putere nu au nevoie doar în ziua nașterii, ci și în perioada de după naștere, în timp ce trupurile și sufletele lor se vindecă, creând noi visuri cu cei mici în brațe.

► Citește și: Fotografiile care ne arată că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și nașterea naturală

Mamele care fac cezariană sunt frumoase

Mamele care nasc prin cezariană au cicatrici fizice, dar și emoționale. Și totuși, cicatricile lor sunt amintiri puternice ale curajului pe care îl aveau atunci când își aduceau copiii pe lume.

Fiecare cicatrice este unică, la fel ca fiecare poveste de naștere prin cezariană.

► Citește și: Cezariana: 5 lucruri pe care nimeni nu ți le spune

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!