Sari la conținut

Fotografiile care ne arată că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și nașterea naturală

Vezi gGalerie foto

Cine a născut prin cezariană știe că și-a văzut puiul la după câteva zeci de minute bune sau poate nici atunci. Ei bine, se poate și altfel: operație prin cezariană, în care medicii sunt separați de mămică de un câmp steril transparent, și nu opac.

Mămici din lumea întreagă, care trăiesc în statele în care se practică o astfel de cezariană, au postat fotografii din timpul nașterii lor, arătând tuturor că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și cea naturală.

„Putem cere mai mult, putem cere ceva mai bun! Nașteri prin cezariană care sunt exact asta – nașteri, și nu operații! Mamele își pot vedea puii în primele secunde pe această lume și apoi îi pot lua la pieptul lor, piele pe piele”, scrie în dreptul unei fotografii postate de o clinică din California, în care se practică astfel de cezariene.

Operațiile prin cezariană în care se folosesc câmpuri sterile transparent, și nu opace, fac parte din așa-numitul trend al „cezarienelor blânde”. „Cezarienele blânde reprezintă un pas uriaș în direcția potrivită. Trebuie să le dăm femeilor nașterea înapoi. Femeile au nevoie de opțiuni, de alegeri, de autonomie și de respect. Momentul nașterii este unul dintre puținele momente monumentale din viața unei femei – și trebuie să fie tratat așa cum se cuvine”, spune Diana Spalding, moașă, asistent pediatru și fondator Gathered Birth.

► Citește și Miracolul naşterii în 10 imagini emoționante

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!