Sari la conținut

8 lucruri importante și practice de făcut, înainte de al doilea bebeluș

Când am primit vestea că am rămas însărcinată, am știut că trebuie să-mi pun la punct lista cu lucruri de făcut. Și am avut timp suficient pentru a le pregăti pe toate, înainte să nasc. 

Iată lista mea cu lucruri importante, înainte de bebe cu nr. 2:

Concentrează-te pe copil

Încă de la confirmarea sarcinii, începusem să-l învăț pe fiul meu să fie mai independent. Și când spun asta, mă refer la lucrurile mici, cum ar fi îmbrăcatul hainelor. Acest lucru m-a ajutat mult când l-am născut pe cel de-al doilea copil. De asemenea, i-am acordat mai multă atenție și dragoste fiului meu, în acele 9 luni. Mi-am programat timpul pentru a-l petrece cu el și am creat amintiri de neuitat.

Bineînțeles, înainte de nașterea bebelușului, mi-am anunțat prichindelul că bebelinul va avea nevoie suplimentară de îngrijire, deoarece va fi complet dependent de mine.

► Citește și: Bagajul gravidei: 5 lucruri pe care NU trebuie să le împachetezi. Recomandările moașei

Pregătește camera pentru nou-născut

Înainte de naștere, trebuie să știi unde va dormi bebelușul – dacă va avea camera proprie sau dacă va împărți camera cu tine. După ce te-ai hotărât în această privință, trebuie să decizi ce lucruri ai putea refolosi și ce lucruri ai putea cumpăra.

Pregătește casa pentru bebeluș

Desigur, fiind gravidă, este posibil să nu poți face o curățenie generală în casă, însă poți să păstrezi casa organizată, înainte de a ajunge bebelușul acasă. De asemenea, poți dona sau recicla produsele din casă pe care nu le mai folosești, astfel încât să faci loc pentru lucrurile bebelușului.

Planifică o seară romantică cu partenerul tău

Știi câtă muncă implică creșterea unui copil. Acum imaginează-ți cât de mult timp implică creșterea a 2 copii. Nu-ți neglija partenerul și planificați-vă o seară doar a voastră.

► Citește și: Ce înseamnă să te pregăteşti pentru naşterea copilului

Verifică spațiul de depozitare

Este timpul să arunci o privire în spațiile unde îți depozitezi lucrurile. Dacă este necesar să arunci sau să donezi din obiecte, acum este momentul! Scapă de toate lucrurile nefolositoare din depozit.

Planifică-ți perioada de recuperare postpartum

Corpul tău va avea nevoie de ceva timp pentru a se vindeca, indiferent dacă optezi pentru cezariană sau nașterea vaginală. Limitează numărul de vizitatori, după naștere, dacă nu ai chef sau dispoziție pentru a primi musafiri.

► Citește și: În aşteptarea bebeluşului! Ce modificări sunt necesare prin casă

Verifică-ți asigurarea

Este posibil ca asigurarea ta de sănătate să nu acopere toate cheltuielile nașterii. Prin urmare, este mai bine să verifici care sunt costurile pentru naștere.

► Citește și: Când alegi spitalul în care naști, dotările și experiență terapiei intensiva neonatale fac DIFERENȚA!

Cumpără lucruri esențiale pentru bebeluș

Imediat cum ai aflat că ești însărcinată, poate fi tentant să dai buzna în magazin și să cumperi tot ce-ți iese în cale, pentru bebeluș. Este recomandat să cumperi produse pentru bebelin, treptat.

► Citește și: Pe ultima sută de metri! Ce ar fi bine să faci în trimestrul trei

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!