Sari la conținut

A avut 10 sarcini, dintre care 4 nașteri și 6 avorturi spontane, însă nu îi este rușine cu corpul ei

Vezi gGalerie foto

Corpul postpartum al fiecărei femei spune o poveste diferită. Fiecare vergetură sau denivelare a pielii reprezintă o sarcină dusă la bun sfârșit sau, în unele cazuri, o sarcină pierdută. Deși unele femei se simt rușinate de corpul lor după naștere, există și femei care sunt mândre de corpul lor postpartum.

Emily Frigo face parte din grupul femeilor cărora nu le este rușine cu corpul lor postpartum. Ea a trecut prin 10 sarcini cu șase avorturi spontane și patru nașteri.



„În pântecele meu au crescut zece bebeluși dintre care doar patru s-au născut în viață. Niciodată nu mi-am iubit corpul mai mult decât acum”, a declarat Emily Frigo.

► Citește și: Iubește-ți vergeturile, pentru că ele îți amintesc cât ești de puternică

Ea a adăugat: "Nu m-am simțit niciodată mai feminină. Piele cu vergeturi. Sâni lăsați. Coapsele care se ating între ele în mers. Societatea nu mă definește. Sinele meu interior o face."

Cu toate acestea, Emily nu a simțit întotdeauna acest lucru pentru corpul ei și s-a luptat mult să nu fie supărată pe corpul ei după pierderea primului ei copil la 27 de săptămâni de sarcină.

► Citește și: Corpul postpartum. Onestitatea brutală a unei mame

"Am fost deprimată în acea perioadă. Pur și simplu nu am putut să fac pace cu corpul meu. M-am învinovățit. Unde a greșit corpul meu? De ce copilul meu? De ce noi?", a spus mămica.

Trei ani mai târziu, ea a dat naștere primului ei copil viu: „Corpul meu poate face ceva bine până la urmă.”

► Citește și: Dacă cicatricile ar vorbi…

Dorind dintotdeauna o familie numeroasă, ea și partenerul ei au început să încerce să conceapă din nou.

"Avort spontan, al doilea trimestru. Un alt avort spontan, al doilea trimestru. Un alt avort spontan, al doilea trimestru. Un alt avort spontan, al doilea trimestru. Și un alt avort spontan, al doilea trimestru. Infertilitatea secundară este un monstru cu care nu foarte mulți oameni par să fie empatici”, spune ea.

În ciuda faptului că oamenii din jurul ei nu i-au înțeles durerea după fiecare pierdere, deoarece „avea deja” un copil care o aștepta acasă, ea a suferit foarte mult. „Acele comentarii m-au durut teribil; nu aș putea descrie cât de zdrobitor a fost să-i aud pe oameni spunând acele lucruri”, spune ea. "Ai putea să fii recunoscătoare pentru copilul pe care îl ai deja, îmi spuneau ei."

► Citește și: Postpartum - Iubește-te așa cum ești! Postarea devenită virală

Emily a născut, în cele din urmă, încă trei bebeluși sănătoși. "Infertilitatea te trage prin umbre de durere și tristețe inimaginabile. Bineînțeles că am dat vina pe corpul meu. Nu aveam cui altcuiva să-i reproșez", spune ea. „Dar acum îmi văd altfel corpul. Îl apreciez mai mult.”

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!