Sari la conținut

Corpul postpartum. Onestitatea brutală a unei mame

Vezi gGalerie foto

În fiecare zi, corpul feminin este expus la o judecată din ce în ce mai mare din partea societății. Fluxurile rețelelor sociale sunt pline de fotografii pline de filtre, care pot face restul femeilor să se simtă inconfortabil în propria piele. Pentru femeile care abia ce au născut, acest subiect poate fi foarte sensibil.

Susținând toate femeile cu corpuri postpartum, Danisha, mămica a 4 copii, a decis să nu se mai ascundă în spatele filtrelor și să îmbrățișeze defectele care o fac cu adevărat specială.

► Citește și Scrisoarea emoționantă a unei mame, către corpul ei postpartum

Mămica a început recent să vorbească despre acceptarea corpului ei, pe rețelele de socializare. La început, i-a fost foarte rușine și a încercat constant să-și ascundă burtica postpartum, dar, odată cu nașterea celui de-al patrulea copil, și-a dorit o schimbare.

„Nu știam că voi avea pielea atât de lăsată și atât de multe vergeturi, după naștere. Nimeni nu mi-a spus asta, nici măcar medicii”, a explicat mămica.

„De asemenea, nu știam că trupul meu nu va mai arăta la fel, dar vreau să-mi îmbrățișez noul corp și sunt fericită în punctul în care mă aflu”, a adăugat mămica.

► Citește și Postpartum - Iubește-te așa cum ești! Postarea devenită virală

Într-una dintre postările ei de pe Instagram, Danisha le-a transmis mămicilor că sunt iubite și apreciate, spunând: „Nu lăsați societatea să vă păcălească, crezând că trebuie să vă „remediați” problema cu kilogramele în plus acumultate după naștere, vergeturile sau pielea lăsată. Corpul vostru nu are nimic greșit, în schimb, societatea este total greșită!”

Se pune foarte multă presiune pe proaspetele mămici să revină la forma inițială, cea de dinainte de naștere. Pentru multe dintre mămici, acest lucru duce la o stimă de sine scăzută.

Onestitatea brutală din spatele postărilor Danishei o face și mai mândră de ceea ce a devenit.

„Corpul nostru este menit să evolueze și să se adapteze schimbărilor. Corpul meu minunat a purtat 4 bebeluși binecuvântați, iar burtica de după naștere este o reamintire a întregii experiențe. Mi-a luat mult timp să o accept, să o iubesc și să o apreciez.”

Uneori, în ciuda tuturor eforturilor pentru a ne menține corpul în formă, genetica nu ne ajută foarte tare.

► Citește și Burtica după naștere este dovada că acolo a crescut un suflet de om

„Mi se pare amuzant când oamenii îmi spun că, dacă mi-aș fi hidratat pielea mai mult, burta nu ar fi arătat așa după naștere. Sau că ar fi trebuit să țin dietă ori să fac mai multă mișcare. Realitatea este că genetica joacă un rol important. Am dat viață de 4 ori și niciun ulei sau cremă nu ar fi împiedicat-o, în mod miraculos, să arate altfel decât arată acum. Pielea mea lăsată, vergeturile și alte semne sunt amintiri despre nașterea copiilor mei”, a spus mămica.


 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!