Sari la conținut

Auzi prea multe sfaturi legate de sarcină? Iată cum să supraviețuiești părerilor enervante

Cu toții primim sfaturi și comentarii enervante de la alte persoane, în timpul sarcinii, pe care ni le-am fi dorit să le păstreze pentru ele. Fie că este vorba despre păreri legate de modalitate de naștere sau despre hrănirea nou-născutului, trebuie să-ți păstrezi calmul și să încerci să faci față momentelor de genul acesta.

Un lucru este sigur în perioada sarcinii: vei afla părerile oamenilor, indiferent dacă vrei să le auzi sau nu.

Psihologul clinician Linda Blair îți arată cum să supraviețuiești părerilor enervante, în timpul sarcinii:

Nu te lăsa influențată de ceilalți

Există multe lucruri la care te gândești când ești însărcinată. Când oamenii își dau cu părerea în ceea ce privește modalitatea de naștere, ascultă părerea lor, iar dacă vei fi întrebată cum vrei să naști, le poți spune că încă nu te-ai hotărât. Este alegerea ta dacă naști prin cezariană sau vaginal și nu trebuie să iei o decizie în funcție de persoanele din jurul tău.

► Citește și: 8 cele mai răutăcioase comentarii adresate femeilor însărcinate

Nu te grăbi să dai răspunsuri imediate

De cele mai multe ori, mămicile se simt judecate cu privire la ceea ce intenționează să cumpere pentru bebelușul lor. Fie că este vorba despre cărucior, scaun auto sau scoică, toată lumea pare să aibă o părere. Dacă te simți inconfortabil de întrebările celor din jur, Linda sugerează să pui și tu întrebări precum: “Ce te face să spui asta?”, “De ce crezi așa?” Este o tehnică bună pentru a câștiga timp și pentru a te gândi înainte de a oferi un răspuns cuiva.

► Citește și: În loc să fiu revoltată, aleg să fiu încrezătoare

Vorbește cu oameni în care ai încredere

Alegerea persoanelor în care ai încredere pentru a vorbi despre sarcină este o modalitate bună de a reduce numărul de întrebări enervante sau comentarii nedorite, mai ales când vine vorba despre modul în care intenționezi să naști.

► Citește și: Grijă mare la vorbele aruncate unei gravide. Nu ai idee cât o pot afecta

Încearcă să nu te lași atacară de comentariile răutăcioase

Este normal să te simți atacată atunci când oamenii își dau cu părerea despre sarcina ta. Dacă ți se pune o întrebare personală sau dacă te simți judecată în legătura cu sarcina, Linda sugerează să rămâi calmă și tăcută. Lasă-l pe celălalt să vorbească și ascultă-l. De cele mai multe ori, își va cere scuze singur.

Nu lăsa părerile celorlalți să te rănească

Probabil că toate mămicile au trecut prin situația în care au primit un comentariu răutăcios și au stat ore în șir să se gândească la el. În loc să te oprești asupra unui comentariu răutăcios, Linda sugerează să vezi părerea într-un mod pozitiv. Nu reflecta prea mult timp la părerile celorlalți, iar dacă ai întrebări, discută cu o persoană de încredere.

► Citește și: De ce ne comportăm noi ca și cum am crește copiii altora

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!