Sari la conținut

Bebelușul sughite în uter. Este normal acest lucru?

Sarcina este o perioadă plină de schimbări, atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. În afară de mișcările bebelușului, este posibil să observi că bebelușul sughite în uter. Este normal acest lucru?

Sughitul fetal poate începe în al doilea sau al treilea trimestru. În cazul în care se modifică brusc sau durează prea mult timp, ar trebui să consulți un medic.

Iată ce trebuie să știi despre sughițul bebelușului în uter și când ar trebui să iei legătura cu un medic:

Dacă simți niște mișcări diferite față de cele pe care le simți de obicei, ca și cum ar fi niște pulsații, acest lucru indică faptul că bebelușul tău sughite în burtică.

Unii bebeluși sughit de multe ori pe zi, alții nu sughit deloc. Cauza sughițului nu este clară. Nici la bebelușii din uter, nici la copii sau adulți.

O teorie este că sughițul fetal joacă un rol în maturarea plămânilor. În cele mai multe cazuri, acest reflex este normal și face parte din sarcină.

Este important de reținut că, sughițul fetal este, în general, considerat un semn bun. După săptămâna 32, totuși, este mai puțin obișnuit să experimentezi sughițul fetal în fiecare zi.

Este indicat să mergi la medic dacă bebelușul continuă să sughită zilnic după săptămâna 32 de sarcină, episoadele durând peste 15 minute sau dacă bebelușul are trei sau mai multe serii de sughițuri într-o zi.

Contorizarea loviturilor fetale


Bebelușul tău se va mișca mult pe măsură ce sarcina avansează. S-ar putea să-ți faci griji pentru aceste mișcări sau chiar să te simți inconfortabil. Din acest motiv, poate dorești să contorizezi loviturile bebelușului.

Iată o modalitate de a număra loviturile:

  • Începând cu al treilea trimestru de sarcină verifică cât timp îi ia bebelușului să facă 10 mișcări sau lovituri.
  • Un bebelus sănătos se mișcă, de obicei, de multe ori într-o perioadă de 2 ore.
  • Repetă acest proces în fiecare zi, de preferință la aceeași oră a zilei.
  • Copilul nu se mișcă foarte mult? Încearcă să bei un pahar cu apă rece sau să iei o mică gustare. De asemenea, poți încerca să apeși ușor pe stomac pentru a-l trezi.
  • Majoritatea femeilor pot simți 10 mișcări în doar 30 de minute. Acordă-ți până la 2 ore. Ia legătura cu medicul ori de câte ori ai nelămuriri sau dacă observi o schimbare a mișcărilor bebelușului de la o zi la alta.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!