Sari la conținut

Cât este nomal să te îngrași în timpul sarcinii. TABEL în funcție de greutatea înițială

Una dintre grijile comune ale graviduțelor este acumularea de kilograme în timpul sarcinii – cât mai puține cu putință, dar în așa fel încât bebelușul să primească toți nutrienții necesari, pentru a se naște sănătos. Ce pot face viitoarele mămici, în acest sens? Să mănânce des (preferabil 5 mese pe zi – două gustări între trei mese principale) și sănătos, optând pentru o dietă echilibrată și variată.

► Citește și Alimentatia corecta in timpul sarcinii

Și, dacă totuși ești aici, înseamnă că ești puțin îngrijorată de numărul de kilograme acumulate în sarcină. Deci, cât este normal să te îngrași în timpul sarcinii?

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dacă ai o greutate normală înainte de sarcină, ar trebuie să iei în greutate, în timpul celor 9 luni, între 10 și 12.5 kg. Este important să știi că atât o creștere prea mică, cât și excesul de creștere în greutate, îți pot afecta bebelușul. Deci, asigură-te că tu și bebele primiți destul calorii, dar nu mânca în exces și încearcă să consumi cât mai puține produse cu zahăr.

Raport înălțime – greutate înainte de naștere

Creșterea în greutate în timpul sarcinii în funcție de greutatea inițială

Deși monitorizarea greutății este un parametru util pentru urmărirea evoluției sarcinii, trebuie să știi că este posibil ca în primul trimestru să scazi în greutate, dacă te confrunți cu grețuri și, evident, cu lipsa poftei de mâncare, dar și din cauza (datorită) activării intense a metabolismului.

Ce reprezintă kilogramele acumulate în timpul celor 9 luni? Acestea se distribuie astfel:

 • Făt – 3500 – 4000 kg
 • Placentă – 650 g
 • Lichid amniotic – 900 g
 • Uter – 1000 g
 • Glande mamare – 600 g
 • Creșterea volumului sangvin matern – 1200 g
 • Acumularea de lichide, edeme - 1700-5000 g
 • Rezerve (proteine, lipide) – 2500 – 3000 g
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!