Sari la conținut

Câte operații de cezariană poate face o femeie?

Te-ai întrebat vreodată câte operații de cezariană poate face o femeie? Există păreri împărțite cu privire la acest subiect.

Majoritatea femeilor nu știu exact câte operații de cezariană pot face sau dacă cezariana este o modalitate sigură de naștere. Există chiar și persoane care cred că femeile nu pot face mai mult de două cezariene. Alții spun că este sigur să faci până la trei cezariene. De asemenea, există specialiști care spun că femeile pot naște vaginal, după ce au avut trei nașteri prin cezariană.

Nașterea prin cezariană. Câte operații de cezariană sunt sigure pentru o femeie?

Ca răspuns la această întrebare, majoritatea medicilor recomandă ca mamele să nu treacă prin această procedură de mai mult de 3 ori. Desigur, fiecare caz este diferit și totul depinde de sănătatea mamei în momentul operației.

► Citește și: Videoclipul care arată anatomia unei operații de cezariană a devenit viral

Nașterea prin cezariană. Cât de des este sigur să naști prin cezariană?

Statisticile indică faptul că odată ce o femeie a avut deja două cezariene, riscul de a întâmpina complicații se cvadruplează.

Medicii afirmă că este mai bine să aștepți între 12 și 18 luni între operațiile de cezariană. Tipul de incizie este, de asemenea, un factor care contribuie la perioada recomandată între operațiile de cezariană. Se consideră că inciziile verticale sunt mai periculoase, mai ales dacă femeia a avut deja o cezariană în trecut.

► Citește și: 3 adevăruri despre mamele care fac cezariană

Nașterea prin cezariană. Care sunt riscurile implicate în operația de cezariană

Pe lângă faptul că știi câte operații de cezariană sunt sigure și cât de des le poți face, este important să fii conștientă de riscuri. În general, riscurile asociate nașterilor prin cezariană sunt următoarele: aderențe și ruptură uterină.

Adeziunile sunt legăturile interne puternice care se formează atunci când corpul se vindecă după operație, cum ar fi cezariana. Pe măsură ce se formează țesutul cicatricial, acesta vine adesea în contact cu alte organe situate în apropierea uterului. Acestea includ uterul, intestinul și vezica urinară.

După fiecare cezariană, se formează o nouă cicatrice cu caracteristici și efecte unice. În primul rând, peretele uterin slăbește și, în același timp, apare posibilitatea aderențelor.

Prezența aderențelor implică un risc mai mare în țesutul cicatricial dintr-o operație de cezariană și faptul că acestea se pot rupe.

De asemenea, ele pot provoca durere, având în vedere că împiedică mișcarea anumitor organe interne.

Rupturile uterine secundare și rupturile sacului amniotic sunt consecințele cele mai grave și periculoase atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

► Citește și: Fotografiile care ne arată că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și nașterea naturală

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!