Sari la conținut

Videoclipul care arată anatomia unei operații de cezariană a devenit viral

Acest videoclip a apărut peste tot în fluxurile rețelelor de socializare săptămâna aceasta și pe bună dreptate.

Vezi videoclipul aici

Oamenii au spus că sunt incântați că există videoclipuri care arată cum se efectuează operația de cezariană. O mamă a spus că a fost prima dată când a zâmbit în timp ce-și imagina nașterea copilului, spune Jesse Franks, blogger, mămică de trei copii și creatoarea acestui proiect.

Inspirat inițial dintr-un instrument de educație pentru naștere pe care l-a întâlnit cu doi ani în urmă, Jesse a dorit să-și facă propria versiune pentru a le arăta oamenilor ce se întâmplă cu corpul, în timpul operației de cezariană.

► Citește și: 3 adevăruri despre mamele care fac cezariană

Cum să explici mai bine cezariană decât prin intermediul a unor materiale pe care le poți atinge? – spune Franks.

Este interesant modul prin care Jesse a creat un instrument tactil, accesibil, pentru a ajuta la conștientizarea și educarea mamelor despre cum vine bebelușul pe lume, prin intermediul cezarienei.

► Citește și: Fotografiile care ne arată că și nașterea prin cezariană poate fi la fel de frumoasă ca și nașterea naturală

Diana Spalding, moașă și redactor la Motherly’s Digital Education vorbește despre impactul pe care îl poate avea acest proiect.

Educația nașterii este o parte importantă a perioadei în care femeie este însărcinată. Toate femeile merită să aibă acces la informații despre nașterea lor, indiferent de modul în care bebelușul lor va veni pe lume.

► Citește și: Totul despre nașterea prin cezariană

Pentru că, indiferent de modul în care ne naștem bebelușii, toate mamele sunt puternice, iar corpurile noastre pline de inspirație trebuie sărbătorite.

► Citește și: Dragă mamă care ai născut prin cezariană…

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!