Sari la conținut

Ce sa mananci ca sa faci copii destepti

Stim deja ca alegerile noastre alimentare din timpul sarcinii trebuie sa fie dictate doar de grija pentru sanatatea bebelusului.

Dar stiai ca poti influenta inteligenta bebelusului prin alegerile tale? Nu numai alimentele, dar tot ceea ce facem are un impact asupra dezvoltarii creierului bebelusului, inclusiv exercitii, tehnici de relaxare etc.

Alimentatia este cea care poate influenta puternic dezvoltarea creierului bebelusului nostru. Asadar trebuie sa ne asiguram ca in dieta noastra exista toti nutrientii necesari pentru ca bebelusul sa se dezvolte corect.

1. Suplimentele prenatale cu acid folic

Suplimentele prenatale cu acid folic sunt esentiale. Este un nutrient extrem de important in formarea celulelor creierului. Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a publicat recent un studiu care a constatat ca femeile care au luat acid folic timp de 4 saptamani inainte de sarcina si 8 saptamani dupa sarcina au avut 40% mai putine sanse de a da nastere la copii cu autism. Sursele excelente de acid folic includ: legume cu frunze verzi, cum ar fi lintea, spanacul, precum si cereale fortificate pentru micul dejun.

Nota: Ia vitamine prenatale de zi cu zi. Acest lucru te ajuta sa ai un aport bun de vitamina B12 (si acid folic), care ajuta la dezvoltarea celulelor rosii din sange; de vitamina C care produce colagen si de vitamina D, care ajuta la formarea oaselor. Poti lua vitaminele si in timpul mesei.

2. Alimente bogate in omega-3

Acizii grasi omega-3 sunt esentiali si acest lucru se datoreaza faptului ca ajuta la producerea neuronilor. Neuronii sunt nervii care trimit impulsuri electrice la creier precum si mesajele creierului catre alte organe ale corpului. Poti lua omega-3 din surse alimentare, cum ar fi somonul si diferite tipuri de peste, oua fortificate, seminte de in macinate, nuci, carne rosie, spanac, tofu, fasole si cereale imbogatite cu fier.

3. Fructe si legume

Antioxidantii ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi, care pot deteriora tesutul cerebral al copilului. Exista diverse alimente pe care le poti manca pentru a stimula antioxidantii si acestea includ papaya, legumele cu frunze verzi, rosiile sau afinele. Asigura-te ca ai spalat bine fructele si legumele bine inainte de a le manca.

4. Alimente bogate in fier

De asemenea, trebuie sa dublezi aportul de fier in timpul sarcinii si acest lucru este necesar pentru a asigura transportul oxigenului catre copil. Cele mai multe femei au un nivel insuficient de fier ceea ce duce la o oxigenare redusa a uterului, ceea ce se repercuteaza negativ asupra IQ-ului si cresterii copilului. Cel mai bine este sa vorbesti cu medicul si sa iti testezi nivelul de fier din sange dupa care sa incluzi in dieta alimente bogate in fier, cum ar fi carnea de pui, cereale fortificate, legumele, carnea de vita.

Citeste cum ii poti da un plus de inteligenta bebelusului, inca din burtica. 

5. Proteine

In timpul sarcinii, corpul tau are nevoie de mai multe proteine ​​pentru a ajuta la dezvoltarea de noi celule si hormoni care ajuta la cresterea copilului. Ar trebui sa cresti aportul zilnic de proteine ​​cu o doza suplimentara de 10 grame. Iata cum poti creste aportul de proteine. Alege iaurt pentru micul dejun; pentru masa de pranz, poti manca supa de fasole, la cina alege 100 de grame de carne de vita macra (muschi sau pulpa de preferinta), iar pentru gustare untul de arahide pus pe biscuiti din cereale integrale este perfect!

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!