Sari la conținut

Creme și loțiuni periculoase în timpul sarcinii. 3 produse pe care trebuie să le eviți

Cele mai multe dintre noi folosim o mulțime de loțiuni și creme fără să ne gândim la ce ar putea trece prin piele şi ce ar putea fi absorbit în corpurile noastre. Iar în timpul sarcinii, acest lucru ar trebui să ne preocupe în special. De ce? Pentru că tot ceea ce mănânci, aplici pe corp sau lucrurile cu care intri în contact te pot afecta nu numai pe tine, dar şi pe bebelușul care se dezvoltă în pântecele tău. De aceea, este indicat să fii foarte atentă la ce produse de îngrijirea a corpului folosești.

Pentru că cele mai multe produse de îngrijire a corpului, chiar și cele de înfrumusețare, conțin substanţe chimice ce pot afecta dezvoltarea bebeluşului tău trebuie să fii foarte atentă ce folosești.

Probabil ai constatat în cursul săptămânii a treia sau a patra de sarcină o reacţie violentă de respingere a unor mirosuri şi gusturi. Sunt cazuri în care femeia însărcinată nu-şi mai suportă nici măcar propriul parfum, are o reacţie de dezgust faţă de gustul sau mirosul unor alimente. Fenomenul este efectul hormonilor de sarcină, dar poate fi interpretată şi că o reacţie de apărare a organismului femeii gravide faţă de chimicale în general.

Și cum produsele cosmetice conţin o serie de chimicale care pot aduce prejudicii fătului, iată ce ar trebui să eviți:

Cosmeticele care conţin parfum

Ftalaţii se numără printre substanţele chimice care se găsesc în loţiunile pentru corp parfumate sau în deodorante. În mod obişnuit, nu te afectează, dar în timpu sarcinii pot fi toxice şi pot influenţa negativ dezvoltarea bebeluşului. Dacă ţi se pare că un produs este prea parfumat, renunţă să-l cumperi.
Conform studiilor, ftalaţii sunt consideraţi printre vinovaţii de dezvoltarea anormală a aparatului genital al fetuşilor de sex bărbătesc şi cresc semnificativ riscul de diabet de tipul 2.

►Citește și Parfumul în timpul sarcinii

Cremele antiacneice

Frecvent, femeile însărcinate se confruntă cu probleme legate de ten, în special cu acnee. Dacă intenţionezi şi tu să încerci creme contra acneei, ar fi mai bine să le eviţi până la naştere. Multe dintre tratamentele antiacneice conţin retinoizi topici sau isotretinoină, substanţe care crescul riscul de avort spontan şi malformaţii congenitale.

►Citește și Acneea în timpul sarcinii

Nu există nicio soluţie pentru prevenirea acestei afecţiuni a pielii în sarcina, însă poţi lua câteva măsuri sigure şi simple pentru a limita erupţia coşurilor şi pentru a ameliora aspectul lor inestetic.

Autobronzantele

Spray-urile şi loţiunile autobronzante nu sunt nici ele indicate în timpul sarcinii, deoarece conţin substanţe chimice precum DHA sau dihidroxiacetona. Aceasta este posibil să influenţeze în mod negativ ADN-ul. De aceea, este indicat să eviţi autobronzantele pe toată durata sarcinii.

De asemenea, medicii recomandă evitarea bronzului artificial la solar din mai multe cauze. Atunci când te bronzezi la solar, te expui direct la o cantitate excesivă de raze ultraviolete. La fel ca şi soarele, solarul poate determină apariţia măştii de sarcină (cloasmei gravidice) sau o poate agrava. Se pare că solarul poate conduce şi el la deficienţa de acid folic. Lumina cu ultraviolete epuizează stocul de acid folic din organism şi predispune fătul la boli grave.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!