Sari la conținut

Cum poate ajuta acidul folic la prevenirea malformațiilor fetale

Orice mamă vrea ceea ce este mai bun pentru puiul ei, încă de când acesta se află în burtică. Sănătatea mamei și a bebelușului sunt prioritatea absolută și fiecare control medical este foarte important. Din fericire, există modalități simple de a preveni anumite probleme. Una dintre ele este vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic.

În ultimii ani, mai multe instituții medicale din întreaga lume recomandă administrarea acidului folic, în timpul sarcinii. Una dintre acestea, Organizația Mondială a Sănătății, subliniază modul în care acidul folic ajută la prevenirea malformațiilor fetale.

Există multe mituri despre vitaminele și suplimentele administrate în timpul sarcinii. În trecut, unele dintre ele prezentau diferite riscuri, însă astăzi lucrurile s-au schimbat.

Administrarea acidului folic în timpul sarcinii ajută coloana vertebrală a copilului să se dezvolte corect. Acest lucru protejează fătul împotriva anumitor anomalii. El reduce, de asemenea, riscul apariției anumitor probleme cardiace congenitale severe.

► Citește și: 12 ciudățenii care se petrec în corpul graviduțelor. Hmm... curios!

Acidul folic promovează dezvoltarea celulelor noi

Acidul folic este o vitamină solubilă în apă și face parte din complexul de vitamine B, care ajută corpul să creeze celule noi.

Publicații științifice precum cele de la Journal of the American Medical Association au identificat multe studii cu privire la beneficiile acidului folic pentru femeile gravide.

Acest corp de cercetare sugerează, de asemenea, o asociere între aportul de acid folic și un risc mai mic de alte probleme, cum ar fi întârzierea vorbirii.

Toate femeile însărcinate ar trebui să ia acid folic

 Acest lucru ajută fătul să se dezvolte corect. Acidul folic previne, de asemenea, anemia și repară și protejează funcțiile celulelor și ADN-ului.

Un aport zilnic de această vitamină ajută la reducerea riscului apariției mai multor probleme de sănătate, inclusiv a celor care afectează sistemul nervos central, inima și membrele, precum și alte defecte congenitale.

► Citește și: 8 lucruri pe care trebuie să le știi, dacă urmează să naști sau ești proaspătă mămică

Beneficiile administrării acidului folic nu sunt exclusive sarcinii: oamenii de știință au dovedit, de asemenea, că un supliment zilnic de acid folic într-o doză mică poate reduce riscul de probleme cardiace la populația generală.

Conform aceluiași studiu, care a analizat un eșantion larg al populației, aportul de acid folic este un factor important în sănătatea inimii, la femei.

De unde îți poți lua acidul folic?

Acidul folic poate fi găsit în mai multe alimente, cum ar fi legumele, fructele, leguminoasele, cerealele procesate și laptele.

Este, de asemenea, prezent în cantități mai mici în alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea și pastele. Cu toate acestea, indiferent dacă consumi sau nu aceste alimente, va trebui să iei și un supliment de vitamine. Având în vedere beneficiile pentru mamă și bebeluș, este recomandată o doză zilnică regulată.

Studiile au arătat că administrarea acidului folic nu produce efecte adverse. Acest supliment poate fi luat timp de ani de zile, fără a pune persoana care îl ia la un risc suplimentar.

► Citește și: Dacă tu ai arsuri, bebe va avea păr bogat. Cele mai răspândite mituri despre sarcină și naștere

Totuși, înainte de a începe să iei acid folic, discută cu medicul. El va fi capabil să îți spună ce dozaj ai nevoie. Acesta este un supliment pe care ar trebui să îl iei înainte de a rămâne însărcinată, precum și în timpul sarcinii. Experții indică faptul că o femeie însărcinată ar trebui să ia în jur de 600 de miligrame de acid folic pe zi. Cu toate acestea, doza poate varia.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!