Sari la conținut

Cum poate influența starea emoțională a mamei personalitatea bebelușului

Când o femeie este însărcinată, ea face tot posibilul ca bebelușul ei să primească tot ceea ce are nevoie, pentru a se dezvolta sănătos. Cu toate acestea, puține mămici se gândesc la dezvoltarea personalității bebelușului.

Știm că, pe măsură ce un bebeluș crește, personalitatea lui începe să se dezvolte din ce în ce mai mult, dar cum are loc acest proces? Personalitatea este genetică? Personalitatea se dobândește? Sau este un amestec între cele două?

Deși este adevărat că personalitatea bebelușului este o combinație între cele două, dezvoltarea sa începe încă din uter. S-a constatat că mintea unei femei însărcinate poate influența personalitatea bebelușului, aceasta fiind o reamintire pentru viitoarele mamici să fie conștiente de starea lor de spirit, în timpul sarcinii.

Potrivit MomJunction, cercetările au arătat că, la scurt timp după ce o femeie concepe, embrionul are deja un anumit nivel de conștiință, care este suficient de activ, încât fătul poate stoca informații și se poate pregăti pentru ceea ce urmează. Acest lucru înseamnă că starea de spirit a mamei este importantă în sarcină, chiar de la începutul acesteia.

Dacă mama este fericită și calmă, copilul ei este receptiv la acest lucru. La fel se întâmplă și dacă mămica are emoții negative. Au fost făcute studii cu ultrasunete, care au arătat că bebelușii din uter tresar când aud țipete.

Și nu este vorba doar despre emoții, pentru că se întâmplă o schimbare biologică în funcție de ceea ce simte mama. Potrivit Psychological Science, semnalele chimice din creierul mamei sunt trimise copilului prin placentă, iar acest lucru poate afecta dezvoltarea copilului.

Conform studiilor, mămicile care au declarat că au avut o sarcină dificilă și stresantă, au raportat că bebelușii lor au devenit prea sensibili și incapabili să facă față stresului. Mamele care au fost deprimate în timpul sarcinii au avut tendința de a avea copii care erau mai des tristi. De asemenea, mămicile care au avut o sarcină relativ ușoară și fericită au avut copii mai fericiți.

Deși nu toate lucrurile pot fi evitate în timpul sarcinii, este important să încerci să menții un nivel de calmitate și fericire atunci când ești însărcinată.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!