Sari la conținut

Cum te poti juca cu bebele din burtica

Cand ai in jur de 9 saptamani de sarcina este posibil sa incepi sa il simti pe bebele din burtica, la inceput foarte usor si ulterior din ce in ce mai bine. Acesta este un bun moment sa incepi sa te joci cu bebele.

Ce poti face

1. Sa ii vorbesti atunci cand sunteti singuri. Este posibil ca la inceput sa te simti un pic bizar, ca si cum ai vorbi singura, dar bebele este acolo si te asculta, chit ca nu intelege. Iti recunoaste insa vocea si ea ii face placere. Poti sa ii spui orice, de la ce faci in momentul respectiv, pana la a-i citi o carte.

2. Sa ii pui muzica. Nu neaparat pentru ca bebelusul va fi mai inteligent si atunci trebuie sa faci auditii de muzica simfonica. Ci pentru ca muzica are rolul de a te linisti daca iti face placere. Iar bebelusul reactioneaza pozitiv daca ai o stare buna de spirit.

3. Sa mangai mai apasat o anumita portiune a abdomenului si sa vezi daca iti raspunde exact in acel loc. Apoi sa schimbi locul in care incerci sa faci contactul. Mai multe mamici au povestit ca au fost foarte incantate de rezultat.

4. Bebele reactioneaza la sunete si la lumina. Cand sunteti singuri poti incerca sa vorbesti cu diferite tonalitati, intonatii. Si vezi ce se intampla. Noaptea poti apropia o lanterna de o anumita parte a abdomenului. Este posibil ca bebelusul sa fie curios ce se intampla si sa inceapa sa se miste.

5. Poti sa ii canti acelasi cantec de mai multe ori. Se spune ca dupa ce se va naste bebelusul il va recunoaste atunci cand i-l vei canta si ii va placea sa il auda. Acest fapt poate fi un constitui bun avantaj atunci cand va trebui sa il linistesti pe nou nascut.

6. Sa incerci sa stabilesti o rutina - un anumit tip de interactiune sa aiba loc in fiecare zi la aproximativ aceeasi ora, sa zicem dimineata, cand te scoli. Mamicile care au incercat asta au relatat ca de fiecare data bebele era 'prezent' la intalnire. Si daca, din diverse motive, mama nu putea face asta incepeau sa se agite.

 

Daca nu poti face niciunul din aceste lucruri nu este un motiv sa te simti prost, nu inseamna ca vei fi o mama ingrozitoare sau ca iti va displacea acest rol. Este necesara o anumita experienta cu bebelusii ca sa vezi potentialul acolo unde acum nu exista decat o 'aripa de fluture'.

Pentru a usura apropierea incearca sa il vizualizezi pe bebelus in functie de stadiul in care este. Aici ai 5 video cu bebelusi filmati in burtica. Aici ai explicat, pe fiecare luna in parte, ce lucruri noi este capabil bebelusul sa faca.

Joaca placuta!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!