Sari la conținut

Cum vrei sa sune numele copilului?

Atunci cand nu stii inca din scoala generala ce nume vrei sa aiba copilul tau si nici nu ai o ruda indragita al carui nume sa vrei neaparat sa il poarte poate sa fie destul de dificil sa te opresti la unul. Poti vedea liste de sute de nume si niciunul sa nu iti spuna ceva. Sau sa iti placa cateva zeci astazi, pentru ca maine sa le urasti in intregime.

Daca esti intr-o astfel de situatie si incercarea ta de a gasi numele potrivit nu inainteaza deloc iti propunem o noua alternativa de cautare. Si anume, cum iti suna numele respectiv. Nu trebuie sa ai neaparat o explictie logica, totul merge mai degraba pe intuitie si un sistem cultural pe care ti l-ai construit in intreaga viata. La fel de adevarat este faptul ca nu tuturor numele le suna in acelasi fel.

 

Fara sa mai lungim introducerea, sa trecem 'la treaba'. Ceea ce isi pot dori parintii este sa aleaga un nume care sa le sune:

- inteligent: Ovidiusi Antonia

- sofisticat: Eusebiu si Iustina

- sexi: Cosmin si Mona

- creativ: Camil si Luciana

- puternic: Stefan si Bogdana

- tineresc: Catalin si Ilinca

 

Dupa ce va alegeti care este linia pe care vreti sa mergeti dintr-o data aria de cautare se ingusteaza destul de tare. Si, ca sa fiti siguri ca obtineti efectul dorit, puteti intreba si in jur la prieteni, cunostinte fie sa va sugereze noi nume care suna astfel, fie sa va confirme ca ati ales cu adevarat un nume care suna soficticat, de exemplu.

 

Pe de alta parte, trebuie sa tineti cont si de faptul ca numele indeplineste o functie sociala extrem de importanta. El nu este conceput numai ca sa fie scris pe un tort sau ca sa sune bine pe o scena. Ci mai ales pentru a chema, desemna, atribui. Si este posibil sa nu va sune chiar in regula sa spuneti:

 

- Iustin, scoate degetul din nas!

- Sofia, cum nu stii ca 2 si cu 3 fac 5?

- Moise, dragostea mea, vrei sa mancam o pizza in seara asta?

- Intreaba-l pe tatal tau, Apolodor, daca vrea sa iti imprumute telefonul.

 

Tu cum vrei sa sune numele copilului tau?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!