Sari la conținut

Eşti prima din cercul de prietene care a rămas însărcinată?

La un moment dat cineva trebuia să spargă gheaţa şi să treacă de la discuţii despre bărbaţi, ieşiri în oraş şi vacanţe la unele despre scutece, sisteme de purtare şi concediu maternal. Dacă tu eşti prima din cercul tău de prietene care face asta uite cu ce te vei confrunta:

Toată lumea va fi plină de bunăvoinţă

Toate vor dori să afle cât mai multe despre ce se petrece cu tine. Nu se vor plictisi când le vei spune că ai fost la doctor şi îţi vor cere să le descrii cu lux de amănunte ce s-a întâmplat acolo. Vor dori să ştie dacă vomiţi dimineaţa, dacă mai faci sex şi dacă ai de gând să te vopseşti.

În plus, dacă te trezeşti neîntrebată spunând zeci de amănunte nimeni nu te va întrerupe. Pentru ele întreaga situaţie este la fel de interesantă ca o călătorie pe un alt continent. Şi pe deasupra o călătorie gratis, fără să plătească nimic. 

Nimeni nu va ştii nimic

Te vor întreba multe lucruri, dar de ajutat nu te vor putea ajuta cu nimic. Orice le spui vor aculta cu ochii mari şi vor da din cap. Mai multe nu vor ştii să facă. Aşa că te vei încrede în google pentru a-ţi da răspunsurile. Sau te vei înscrie pe facebook în vreun club pentru femei însărcinate. Măcar acolo lumea ştie despre ce vorbeşti, chiar dacă tot ce vor spune este „da, este normal”.

Aşa că dacă până acum te-ai bazat pe cercul tău de prietene pentru a comenta totul şi pentru a ajunge la unele soluţii acum nu îţi rămâne decât să cauţi cunoştinţe cu care înainte nu aveai nimic în comun. Parcă verişoara mea a născut anul trecut, ia să vorbesc cu ea!

Vei primi multe cadouri

Primul bebeluş din grup trebuie tratat cu toată atenţia. Aşa că el va primi o mulţime de cadouri, de la jucării până la hăinuţe. Toată lumea este foarte încântată de o aşa aventură!

Este adevărat în acelaşi timp ca ele nu îţi vor fi foarte utile. Până la urma tu studiezi zile întregi înainte să cumperi ceva. Şi chiar şi în aceste condiţii iei o mulţime de lucruri pe care nu le vei folosi.

Va trebui să explici destul de des că nu mai poţi

Cei care nu au copii îşi închipuie că a avea copii înseamnă doar că ai câteva lucruri în plus de făcut. Aşa că va trebui constant să le explici că nu poţi face multe lucruri ca înainte. Nu mai poţi să dansezi toată noaptea. Şi nici să mergi cu ele la patinaj. Ai vrea să faceţi iar împreună vacanţă de 1 mai, dar îţi este teamă că nu se mai poate etc.

Vei fi prima contactată când una din ele va rămâne însărcinată

Dacă vreo altă prietenă va rămâne însărcinată atunci vei deveni o sursă de aur de informaţii. La ce doctor ai fost? Ţi-a dat şi ţie aceste pastile? Ai simţit în lună 5 vreo durere în dreptul pelvisului? Şi de la ce magazin ai cumpărat lucruri pentru copil?

În plus, va avea nevoie de tine ca să fii paratrăsnetul pentru toate spaimele sale. Îmbrăţişează acest rol şi de acum înainte veţi fi iar mult timp împreună, ca înainte.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!