Sari la conținut

Ești însărcinată în timpul verii? Iată cele 5 alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

Indiferent de sezon, viitoarele mămici sunt foarte precaute în ceea ce privește alimentația lor. În cele din urmă, o dietă nutritivă este extrem de importantă, atât în timpul sarcinii, cât și în afara ei.

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consume viitoarele mămici, vara:

Legumele cu frunze verzi

Spanacul, broccoli și varza sunt legumele bogate în nutrienți importanți precum acid folic, calciu și fier. Folatul este esențial pentru dezvoltarea fătului, în special în primele etape ale sarcinii, și poate ajuta la reducerea riscului de malformații congenitale. Fierul este important pentru producerea de celule roșii din sânge și ajută la prevenirea anemiei în timpul sarcinii, în timp ce calciul este important pentru dezvoltarea oaselor bebelușului.

► Citește și: Idei de meniuri pentru femeile gravide

Fructe

Fructele precum portocalele, fructele de pădure, bananele, merele și perele oferă vitamine și minerale importante, inclusiv vitamina C, potasiu și fibre. Vitamina C ajută la absorbția fierului și susține un sistem imunitar sănătos, în timp ce potasiul este important pentru menținerea tensiunii arteriale sănătoase și a echilibrului fluidelor din organism.

► Citește și: Consumul de mere, în sarcină. 6 beneficii pentru sănătate

Proteină slabă

Sursele de proteine slabe precum puiul, peștele, curcanul și tofu oferă nutrienți importanți: fier, zinc și vitamina B12. Fierul este esențial pentru creșterea și dezvoltarea fetală, în timp ce zincul este important pentru funcția imunitară fetală și creșterea celulelor. Vitamina B12 este importantă pentru dezvoltarea creierului bebelușului și a sistemului nervos.

Cereale integrale

Cerealele integrale precum orezul brun, quinoa și pâinea integrală oferă carbohidrați complecși și fibre. Carbohidrații complecși sunt o sursă bună de energie și pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce fibrele pot ajuta la prevenirea constipației și la promovarea digestiei sănătoase.

► Citește și: Alimentele potrivite în fiecare săptămână de sarcină, pentru a crește un bebeluș sănătos

Nuci si seminte

Nucile și semințele precum migdalele, nucile, semințele de chia și semințele de in oferă grăsimi sănătoase, proteine și nutrienți importanți precum vitamina E și magneziu. Grăsimile sănătoase pot ajuta la susținerea dezvoltării creierului bebelușului, în timp ce vitamina E este importantă pentru creșterea și dezvoltarea celulelor bebelușului. Magneziul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și susține funcționarea sănătoasă a mușchilor și a nervilor.

Sfaturi pentru gestionarea sarcinii, în timpul verii:

  • Poartă haine confortabile din bumbac
  • Bea multă apă pentru a te menține hidratată
  • Fă mișcare sau exerciții fizice pentru gravide
  • Evită lumina directă a soarelui
  • Concentrează-te pe alimentația sănătoasă
  • Odihnește-te suficient
  • Evită stresul
  • Nu ieși afară în intervalul în care soarele este cel mai puternic.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!