Sari la conținut

Experţii avertizează: sexul oral în perioada sarcinii poate dăuna copilului. În ce condiţii

Veşti proaste pentru cuplurile care aşteaptă un copil: experţii avertizează că a face sex oral în perioada sarcinii ar putea afecta negativ fătul.

Din cauza sistemului imunitar slăbit, femeile gravide prezintă un risc crescut de a contracta un herpes genital, mai ales în cel de-al treilea semestru.

Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuală, foarte contagioasă, care poate fi contractată prin contactul direct cu pielea.

Virusul herpes infectează oamenii prin pătrunderea în piele în timpul contactului sexual oral, vaginal sau anal, dar şi prin intermediul altor părţi ale corpului, inclusiv buze, limba, gingii, mucoasa oculară şi degete. De aceea, în timpul sexului oral, herpesul poate fi transmis de la organele genitale la gură şi viceversa.

Dacă viitoarea mamă contractează herpesul, sunt şanse de peste 50 % ca bebeluş să se nască purtând această afecţiune.

Cu toate acestea, riscul este mai mare în cazul bebeluşilor născuţi în mod natural, pe cale vaginală, şi nu prin cezariană.

Semnele herpesului genital

- usturimi pentru 2-3 zile însoţite de dureri genitale
- dureri la urinare
- secreţii vaginale
- leziuni care fac vezicule şi apoi cruste

Cum se testează herpesul genital

Existenţa herpesului genital se testează prin analize de sânge. Este vorba despre un grup de analize care se fac în primul trimestru al sarcinii, testul TORCH. Acest test, pe lângă existenţa herpesului genital, mai analizează şi toxoplasmoza, rubeola şi citomegalovirus.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!