Sari la conținut

Gazul ilariant în locul epiduralei, o alternativă din ce în ce mai căutată

Gazul ilariant nu este chiar o noutate pentru noi. L-am mai folosit, atunci când am mers la dentist şi nu trebuia să facem ceva atât de complicat încât să necesite anestezie.

Ştim despre el că nu are efecte negative şi că face durerea suportabilă, chiar dacă nu o îndepărtează cu totul, aşa cum este în cazul anesteziei. Ceea ce l-a făcut să fie din ce în ce mai cerut în timpul naşterii naturale. Pentru că există foarte multe voci care blamează anestezia epidurală pentru o îngreunare a naşterii. Pe lângă alte efecte negative, despre care v-am povestit aici.

Care sunt efectele gazului ilariant? Faptul că vei căpăta un fel de euforie, care te face să accepţi mai uşor durerea. Poate că nu vei râde chiar ca mămica din video-ul de mai jos, dar cu siguranţă te vei simţi mai bine.

Partea bună la folosirea gazului ilariant este că nu îţi taie alte alternative. Multe femei folosesc atât gazul ilariant cât şi anestezia epidurală. Aceasta este însă cerută mai târziu, ceea ce permite copilului să coboare mai jos. 

Uitaţi o mărturie a unei mame care a folosit gazul ilariant. De aici 

Lângă patul meu se afla o butelie de Entonox care aştepta să fie pusă în funcţiune. Contracţiile erau din ce în ce mai dese însă durerea era suportabilă. Pe la ora 15:00 s-au rupt şi membranele iar de atunci durerile începuseră să crească în intensitate. Moaşa mi-a dat drumul la instalaţia de Entonox iar eu inspiram doar când simţeam că am o contracţie mai mare. Acest gaz mi-a fost într-adevăr de mare ajutor pentru că efectul lui era imediat fără a-mi pierde cunoştinţa. După ce am ajuns la dilataţie 6, am fost transferată în sala de naştere cu tot cu butelia de Entonox după mine. Din acel moment contracţiile deveniseră din ce în ce mai dureroase însă nu vroiam sub nici o formă să mi se administreze epidurala. Ce pot să-mi mai amintesc exact este momentul în care mi-am văzut fetiţa şi am auzit medicul strigând că este ora 19:50. Din acel moment s-a instalat o stare de relaxare totală şi o bucurie imensă mi-a invadat sufletul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!