Sari la conținut

Greturile exagerate, un semnal de alarma

Greturile matinale pot reprezenta un indicator al unor complicatii majore ale sarcinii, cum ar fi nasterea prematura, arata un studiu recent.

In cadrul cercetarii realizate in SUA s-a aratat ca femeile care sufereau de greturi severe in timpul sarcinii si care se prelungeau peste durata primului trimestru de sarcina, greturi persistente care nu le lasau sa-si duca la bun sfarsit activitatile zilnice, prezentau si un risc cu 23% mai mare de a naste inainte de 34 de saptamani, iar 31% dintre ele prezentau si risc de preeclampsie.

Greturile matinale, desi comune, intalnindu-se la 50-60% dintre gravide, in primul trimestru al sarcinii, nu ar trebui neglijate, daca sunt persistente si nu cedeaza incepand din luna a IV-a de sarcina, cand acestea sunt considerate ca anormale.

Desi efectul lor asupra viitoarei mamici este usor observabil, putine studii au investigat impactul acestora asupra sarcinii in sine, mai ales catre sfarsitul acesteia, cat si asupra nasterii. In cadrul cercetarii s-au folosit date legate de aproape 90.000 de femei care au nascut intre 2004 - 2011. S-a observat, de asemenea, ca mai ales femeile cu o greutate sub normal s-au confruntat cu astfel de probleme. Iar copiii nascuti de femeile cu greturi matinale severe au fost cu o greutate mai mica decat ar fi fost normal.

Se pare ca exista o legatura directa instre stilul alimentar al femeii si greturile din timpul sarcinii. In plus greturile cedeaza dupa ce femeia mananca, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa creada ca acestea sunt un mecanism reflex care are ca scop supra alimentarea din timpul sarcinii, iar greturile persistente sunt indicatorul unor dereglari.

Vezi dosarul nostru despre greturile matinale si solutiile pe care le ai la indemana ca sa le depasesti.

Exista si o parte buna a greturilor: o sa faci un copil destept

Trucuri ca sa scapi de greturile matinale - sfaturi si solutii eficiente si usor de aplicat

La ce sa te astepti in primul trimestru de sarcina de la euforie la emotii, de la greturi la stralucire

Cu sinceritate despre sarcina: adevaruri despre sarcina pe care nu ti le spune nimeni

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!