Sari la conținut

Grețurile în sarcină. Cele mai bune tratamente naturale

Deși grețurile din timpul sarcinii ne transmit mesajul că sarcina descurge normal, nu am auzit foarte multe viitoare mămici să exclame: „ce bine că îmi este greață! Mă simt minunat!”, și este de înțeles de ce. Oricât de bucuroasă ai fi că bebele din burtică este bine, e normal să vrei să faci tot posibilul să scapi de starea de greață ce se declanșează când îți e lumea mai dragă. Și pentru că foarte puține medicamente sunt recomandate în perioada sarcinii, cel mai bine ar fi să apelăm la tratamente naturale.

Iată care sunt cele mai bune remedii împotriva grețurilor din timpul sarcinii:

Ghimbir – Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente alimente împotriva grețurilor matinale. Ducesa de Cambridge, care la toate cele trei sarcinile a suferit de Hyperemesis Gravidarum, o formă gravă de greţuri matinale, a consumat frecvent biscuiți cu ghimbir. Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă destul de săracă în grăsimi şi calorii, însă conţine suficiente cantităţi de nutrienți benefici în sarcină. Poate fi consumat sub formă de ceai (peste care se poate adăuga și lămâie), dar și proaspăt, peste cartofi copţi, legume fierte sau peşte la grătar;

Menta -  Mentolul este un compus chimic benefic, care se găsește din abundență în mentă. Acesta oferă o senzație de răcire, care ajută la calmarea simptomelor de greață. Dacă nu aveți bomboane de mentă, un ceai cald din aceeași plantă e poate dovedi la fel de benefic. 

Alimente acre – Știm cu toții cât de bine face acreala, la stările de greață. De aceea, lămâia este de-a dreptul iubită de gravidele care suferă de grețuri. Consumată ca atare, doar mirosită sau stoarsă în ceaiuri, lămâia se dovedește foarte eficientă în lupta cu grețurile. Atenție, însă, nu toate ceaiurile sunt recomandate în sarcină!

► Citește și Ceaiurile, în timpul sarcinii. Recomandări și interdicții

Alimente bogate în amidon – Alimentele din amidon absorb acizii din stomac și au abilitatea de a reduce senzația de greață. Dacă vă confruntați cu senzația de greață, asigurați-vă că aveți intodeauna la îndemână o cantitate mică de gustări ce conțin amidon (biscuiți, batoane cu cereale și pâine prăjită).

Smoothie-uri – În locul mâncărurilor solide, se recomandă consumul de smoothie-uri. Ele vor neutraliza acidul din stomac și zahărul din sânge, dând o senzație de liniștire. Acest gen de combinații, în care sunt amestecate in blender legume, fructe, iaurt, lapte și alte adaosuri (miere, ghimbir, migdale sau cereale) sunt ideale în dieta femeii însărcinate.

 ► Citește și Smoothie pentru doamne cu burtica: 4 retete delicioase si sanatoase

Lichide – Greața  poate fi, uneori, cauzată de deshidratare. Pentru a remedia această problemă, asigurați-vă că rămâneți hidratați de-a lungul întregii zile, iar pentru acest lucru apa este cea mai indicată. Beți înghițituri mici și dese de apă, mai ales dacă v-ați confruntat deja cu vărsăturile.

Nuci - Lipsa de proteine poate cauza greață și senzația de rău. În acest caz, optați pentru alimente bogate în proteine, cum ar fi nucile sau chiar untul de arahide (în cazul in care nu sunteți alergic). Aceste alimente sunt ușor de digerat și contin o cantitate importantă de proteine, care oferă mai multă energie.

Banane -  Dacă senzația de greață este însoțită de deshidratare sau dacă experimentați vărsături, bananele pot fi de utile pentru echilibrarea valorilor potasiului din organism. O cantitate substanțială poate fi pierdută că urmare a simptomelor acute de diaree și vărsături.

Alte sfaturi 

  • Nu consuma prăjeli și nici alimente grase
  • Practică sport – Poți încerca măcar să mergi pe jos, timp de cel puțin 20 de minute, zilnic
  • Acupunctura – se dovedește benefică în lupta cu grețurile, ca urmare a faptului că acele ating centrii nervoși responsabili cu senzația de greață.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!