Sari la conținut

Lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi numele bebelusului

Alegerea numelui poate sa fie una dintre cele mai placute activitati in sarcina, asta pana cand devine extrem de obositoare. Daca esti intr-un impas iata 11 de sfaturi care te pot ajuta:

1. Tine cont de numele de familie, dar si de initiale. Unele nume merg bine impreuna, au o anumita muzicalitate, altele se potrivesc ca nuca in perete. Mireille Aglaie poate fi un exemplu.

2. Nu iti bate capul cu opiniile celorlalti. Oricat de normal ar fi numele, mereu se va gasi cate cineva care sa aiba sentimente puternice impotriva lui. Asa ca nu incerca sa gasesti un nume in fata caruia toti sa cada in extaz, este suficient daca va place voua.

3. Unele nume sunt nepotrivite, din diverse motive - suna prea arhaic, nu se pronunta usor, sunt pretentioase, etc. Am facut o lista cu nume pe care mai bine le eviti. Ea poate fi gasita aici.

4. Este bine ca numele de fete sa sune ca un nume de fata si cele de baieti ca unul de baiat. Nichita poate fi si nume de baiat, dar prea putina lume s-ar astepta la asta. 

5. Unele nume au o semnificatie negativa, fie ca inteles, fie ca istorie. Cecilia poate fi un exemplu. Numele este frumos, dar provine din 'caecus', care inseamna orb.

6. Nu inventa nume, oricat ai vrea sa iasa in evidenta. Este posibil ca ceilalti sa rada de rezultat la fel cum rad de: Fat Frumos, Dolar, Manager. Stejarel sau Ramurel, Dulciana sau Craita suna ciudat, chiar daca tu ai impresia ca ai gasit cel mai romanesc nume posibil.

7. Personalitati istorice sau locuri geografice? Mai bine nu: Andaluzia, Napoleon, Asia sau Apolodor. La fel si in cazul numelor de branduri. Din fericire nu sunt multi care si-ar numi copiii Fendi sau Zara. 

8. Diminutive? Nu sunt o idee buna, chiar daca se vor potrivi la inceput bebelusului. Este insa dificil sa ai peste 20 de ani si sa semnezi: Dorulet, Ciresel, Mihaita sau Toni.

9. Nume din seriale TV sau de vedete? Poate tie iti suna extrem de cunoscut si personajul iti este atat de apropiat incat ti se pare cea mai fireasca alegere. Mai tarziu insa este posibil sa nu mai sune asa. Mai ales daca vorbim de nume straine. Sa te cheme Rihanna Eftimie nu este chiar simpatic. 

10. Poti fi fan a ceva, dar asta nu inseamna ca si copilul este. Poate ca iti place clubul Steaua, dar asta nu este motivul sa iti numesti copilul Steluta. 

11. Trebuie sa iti placa numele, insa nu sa te distreze. Mugurel si Micsunica suna dulce, insa probabil ca cel mic nu va aprecia ca se numeste asa. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!