Sari la conținut

Mamele care au purtat măști în timpul nașterii își împărtășesc experiențele

Pandemia de coronavirus nu dă semne că ar înceta curând, iar experții în sănătate sunt de acord că există o modalitate ușoară pentru oameni de a ajuta la oprirea răspândirii acestui virus și, totuși, ideea de a purta mască nu pare să fie pe placul multora.

Dacă îți petreci câteva minute într-un magazin, cu masca pe gură și pe nas, ți se pare că stai o veșnicie acolo, dar ce părere ai de mămicile care se pregătesc să nască și sunt nevoite să poarte mască?

Dacă o femeie poate purta mască, în cele mai dureroase și extenuante momente din viața ei, ore în șir, de ce nu putem purta toți măști?

► Citește și: Femeile însărcinate sunt de patru ori mai predispuse să fie infectate cu COVID-19 decât restul persoanelor, conform unui nou studiu

Mămica Kristen Theriault și-a împărtășit experiența travaliului ei de 33 de ore, timp în care a purtat mască. Supărarea ei este că sunt oameni care se plâng pentru că sunt nevoiți să poarte mască, chiar și pentru câteva minute.

Am fost în travaliu 33 de ore și am născut purtând o mască. O să-i dau o palmă persoanei care se plânge că trebuie să poarte mască, spune ea.

Mămica Shazma Palliagath a scris pe contul ei de socializare: Am nevoie de o cămașă pe care să scrie: Am născut purtând o mască. Unde este masca ta?

Tot ea adaugă: Este dezamăgitor când încerci din răsputeri să încetinești răspândirea virusului, mai ales într-un moment atât de special și intim, iar oamenii nu au amabilitatea de a face același lucru atunci când sunt în supermarket, pentru doar câteva minute.

Recomandările actuale de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) solicită ca masca să fie purtată în public și în orice situație în care oamenii nu pot menține distanța socială. CDC spune că purtarea măștii poate ajuta la prevenirea transmiterii virusului de la un om la altul. Dar există o avertizare importantă: „măștile sunt cele mai susceptibile de a reduce răspândirea COVID-19 atunci când sunt utilizate pe scară largă, de oameni, în mediile publice”.

► Citește și: 7 povești înduioșătoare ale familiilor care își întâlnesc pentru prima dată bebelușii născuți în timpul pandemiei

Cercetările demonstrează acest lucru - un model de la Universitatea din Washington prezice că numărul morților din SUA va atinge 180.000 până în octombrie, dar că aproximativ 33.000 dintre aceste decese ar putea fi prevenite dacă 95% din oameni ar purta măști.

Deși au existat teorii ale conspirației care spun că măștile scad nivelul oxigenului sau care duc la otrăvirea cu dioxid de carbon, aceste afirmații au fost respinse în mod repetat. Dacă femeile însărcinate au dovedit că, a purta o mască în timpul travaliului nu le-a afectat sănătatea, ce scuză ar avea restul oamenilor? Mămicile aflate în travaliu poartă mască pentru a se proteja pe ele, pe bebelușii lor, pe toți medicii și asistentele din sala de naștere și pe toți ceilalți pacienți din spital.

► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!