Sari la conținut

Comentarii absurde despre cezariană

Se pare că ideea de naştere prin cezariana îi face pe unii să devină persoane extrem de insensibile, unele care nu numai că nu mai au empatie, dar parcă le lipseşte cu totul şi bunul simţ. Şi fac fel de fel de presupuneri, unele dintre ele nu tocmai adevărate şi cât se poate de jignitoare în acelaşi timp. Uite un top al celor mai absurde lucruri care se spun unei femei care a născut prin cezariană:

Măcar ai vaginul intact

Corect, ce contează că eşti tăiată tot, că tocmai ai trecut printr-o operaţie majoră, cu risc mare de infecţie şi după care îţi vei reveni în câteva luni de zile, măcar vaginul este exact cum era la început.

Şi ce faci cu acel vagin intact de care ar trebui să fii atât de mândră? Îi faci poze şi te uiţi cu mândrie la el în timp ce nu poţi nici măcar să te dai singura jos din pat ca să ajungi la toaletă?

Ai fi putut avea o naştere naturală

Desigur, aşa se întâmplă în unele cazuri, există mame care aleg să nască prin cezariana deşi doctorul le spune că ar fi putut face asta şi natural fără probleme. Dar aceasta este numai una dintre situaţii. Mai există şi mame care au încercat să nască natural şi cezariana a fost soluţia care le-a salvat viaţa. 

De ce trebuie ele după o situaţie atât de traumatizantă să vă asculte vouă comentariile îngâmfate de persoane care nu au fost acolo?

De acum înainte nu vei mai putea naşte natural

Super, exact de ce anume ai nevoie: o condamnare să ai numai copii prin cezariana de acum încolo, ceea ce înseamnă riscuri din ce în ce mai mari şi probabilitatea de a nu avea câţi copii îţi doreşti.

Din fericire nu este adevărat, faptul că ai născut o dată prin cezariana nu înseamnă că, obligatoriu, şi următoarea naştere va fi la fel. Vorbeşte cu un doctor, interesează-te!

Ai ales calea mai uşoară

Chiar nu este nedureros să faci o cezariană. Dimpotrivă, uneori naşterea naturală poate să fie atât de simplă încât să te uimească. Dimineaţa naşti şi seara dansezi la propria nuntă! Nu este un banc, ci o întâmplare reală. La cezariana este clar, eşti tăiată şi stai la reanimare. Cum să crezi că asta ar putea fi nedureros? Păi şi dacă te tai un pic cu cuţitul la deget te doare foarte tare!

Aici nu este vorba de faptul că ai ales ce este mai simplu, ca şi cum asta ar trebui să fie ceva de care să te ruşinezi. Pur şi simplu alegi cum să naşti în funcţie de cum ţi se pare ţie mai sigur. Pentru că de fapt tot ceea ce contează este ca şi tu şi bebeluşul să fiţi în final sănătoşi şi unul în braţele celuilalt. 

Restul sunt detalii care nu ar trebui să conteze atât de tare încât să vină un necunoscut să îşi dea cu părerea total neavizat şi impertinent.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!