Sari la conținut

Nou-născut mort, după ce medicul a sărit cu picioarele pe burta mamei, care era în travaliu

Un nou-născut a murit într-un spital din Serbia, după ce medicul care trebuia să ajute la aducerea lui pe lume a sărit pe burta mamei, insultând-o pentru că este de etnie rromă, în timp ce era în travaliu.

Medicul, care lucra într-un spital din oraşul Sremska Mitrovica, a fost arestat la scurt timp, sub acuzaţia că a pus în pericol sănătatea unei persoane.
Între timp, consiliul de administrație al Spitalului General al orașului a răspuns apelurilor, aprobând noi măsuri care să permită femeilor să aleagă medicul alături de care să nască, cu condiția să treacă de controale medicale standard.

Incidentul a şocat mii de persoane, iar reţelele de socializare au fost inundate de mesaje din partea a mii de femei. Toate au povestit experienţe similare, în care au fost abuzate de medici în timpul consultaţiilor ginecologice.

Activiștii spun că femeile din regiune se confruntă cu tratamente medicale abuzive de zeci de ani, unde discuțiile despre astfel de probleme sunt adesea tabu.
În Serbia și în Balcani, o combinație de valori patriarhale și un sistem juridic slab a permis ca diferite tipuri de violență împotriva femeilor să rămână adesea necontrolate, scrie Daily Mail.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!