Sari la conținut

Nume de copii inspirate de vara

Daca iti place enorm vara si, ca prin minune, copilasul tau se va naste in lunile de vara atunci de ce sa nu incerci sa alegi un nume care sa faca referire la vara? 

Se spune despre copiii care sunt nascuti vara ca sunt activi si indrazneti, ca sunt increzatori si insistenti. De asemenea ei sunt sub influenta solara, ceea ce presupune multa veselie. Va prezentam mai jos cateva optiuni pe care le-ati avea, atat pentru fete cat si pentru baieti:

 

Cu siguranta numele care fac referire la soare, mare sunt foarte potrivite pentru aceasta perioada. Din aceasta familie de nume avem:

Sorin / Sorina, un nume care denota stralucire, bunadispozitie. Printre alte variante ale sale se numara: Sorana, Sorel.

Coralia - este un nume frumos si nu poti gasi unul mai potrivit care sa faca referire la mare.

Marina - se poate traduce prin sintagma 'care apartine marii'. Pe 17 iulie se sarbatoreste Sf Marina, cea care te apara de pericole.

 

Ati putea merge si pe varianta de a alege nume care fac referire la lunile de vara: iunie, iulie, august:

Iulia / Iuliu, mai ales ca au o semnificatie atat de frumoasa: inseamna izvor al fericirii, luminos. Printre alte variante se numara: Iulian / Iuliana, Giulia, Julieta, 

Iuno, este un nume derivat din zeita familiei, dar si a tineretii, in mitologia romana.

August / Augusta, sunt nume care au o foarte mare prestanta. Semnificatia sa este de maret, venerabil. Printre variantele ale acestui nume se numara si Augustin / Augustina.

 

O practica des intalnita este sa alegi nume cu semnificatie religioasa, astfel incat sa fie protejati de sfinti care sunt sarbatoriti in perioada apropiata nasterii.

Maria / Marian, cu referire la Fecioara Maria. Pe 15 august este cea mai importanta sarbatoare religioasa a verii. Numele Maria este folosit in foarte multe limbi si are sute de derivate. Pe cele mai importante dintre ele le gasiti aici.

Petru / Petra, cu sarbatoarea de pe 29 iunie a Sfintilor Petru si Paul. Printre variante se numara Petrut, Petrica, Petricel.

Paul / Paula, sarbatorit pe 29 iunie. Printre variantele sale se numara Pablo si Pavel.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!