Sari la conținut

Poftele din sarcină au vreo semnificaţie?

În general ni se spune că să ne ascultăm corpul în sarcina, pentru că el ne indică faptul că el are nevoie de ceva anume. Dar dacă el pofteşte încontinuu să mănânce fasole? Ce anume înseamnă asta?

Nu toate femeile gravide au pofte în timpul sarcinii. Şi cele care au sunt destul de variate, de la pofta pentru îngheţată până la pofta pentru murături. Înseamnă toate aceste pofte ceva anume? Experţii nu au căzut cu toţii de acord. Dar vă vom arăta cele mai răspândite intrepretari:

Dacă îţi este pofta de cuburi de gheaţă atunci este posibil să existe în corp o deficienţa de fier. 

Dacă îţi este pofta de ciocolată este posibil că corpul tău să aibă nevoie de mai mult magneziu. Atunci este bine să mănânci mai mult spanac, seminţe, fasole şi salată verde.

Dacă simţi nevoia de multe piersici este posibil să ai nevoie de mai mult beta-caroten

Dacă nu poţi rezista tendinţei de a mânca carne roşie este posibil să ai nevoie de mai multe proteine.

Există însă şi nutriţionişti care spun că nu ar trebui să acordăm prea multă atenţie semnalelor de acest tip care vin din partea corpului: 

„Dacă corpul chiar ne-ar spune de ce anume are nevoie atunci am simţi în permanenţă pofta de broccoli şi nu de ciocolată”.

Hmmm... Şi atunci ce să faci cu poftele?

Dacă este vorba de pofte sănătoase, atunci este bine să ţi le satisfaci. 

Dacă este vorba despre pofte nesănătoase atunci este bine să încerci să le înlocuieşti cu unele sănătoase. 

În general este bine să fim indulgenţi cu poftele noastre. Pentru că atunci când mâncăm, pentru a păstra echilibrul, nu trebuie să fim atenţi numai la nevoie corpului ci şi la nevoile emoţionale. 

Bătălia cu poftele noastre pare să fie pierdută din start şi să ne facă să ne simţim prost. Aşa că nu este o problemă dacă ne îngăduim cantităţi mici din când în când. Dar în acelaşi timp trebuie să avem grijă ca în general să mâncăm sănătos. Este posibil ca, pe termen lung, asta să lupte şi cu poftele mai puţin sănătoase. De exemplu, de multe ori când poftim la ceva dulce de fapt ne este foame şi dacă am mânca mese mici mai des atunci pofa de dulce s-ar diminua. 

Poftele se pot diminua şi altfel, nu doar cu multă voinţă. Este suficient să facem sport, să ne întâlnim cu prietenii şi să fim în general mulţumiţi cu viaţa noastră că poftele să dispară.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!